Connect with us

Hirdetés

technokrata

WinDVD 7 – DVD-lejátszás a számítógépen

Laptop

WinDVD 7 – DVD-lejátszás a számítógépen

Az önmagát a világ elsőszámú PC-s DVD-lejátszószoftvernek hirdető alkalmazás valóban igen kedvelt az internetezők körében; lássuk, miben változott az előző generáció óta!

Habár a Windows Media Playere (és sok más egyéb médialejátszó) is lehetőséget kínál DVD-filmek megtekintésére, a két legnépszerűbb alkalmazás e téren a fizetős PowerDVD és WinDVD. Mindkettő olyan funkcióbőséggel rendelkezik, mely csak a profi asztali lejátszóeszközök sajátja – nem csoda, hogy töretlen népszerűségnek örvendenek annak ellenére, hogy használatukért fizetni kell.

Mire képes a WinDVD? Az olyan alapvető szolgáltatásokon kívül, mint a video- és hanglejátszás, számos extrával egészítették ki a szoftvert: például lehetőség nyílik akár visszafele is lejátszani az adott filmet, videoklipet. Zökkenőmentesen képes váltani a képarányok (4:3, 16:9) között, és természetesen lehetőség van a fényesség, a színek, a kontraszt, az árnyalatok stb. finomhangolására. Rendelkezik az úgynevezett Trimension DNM (Digital Natural Motion) technikával, aminek használata révén a mozgások sokkal finomabbá válnak. Ellátták screen capture funkcióval is, így tud képet lopni a lejátszott filmekből.

Hanghatások terén is sokat nyújt az alkalmazás: támogatja a DVD-Audio, Intel High Definition Audio, WMV-HD szabványokat; képes kihozni a maximumot a 96 kHz-es, 24 bites hangokból és kihasználhatjuk vele a nyolc csatornás hangrendszereket is. TruSpeed Playback technikája révén 4%-os csúszást is korrigálni tud, támogatja a DSP effekteket stb. „Egyszerű” zenelejátszónak is lehet használni, playlisták készítésére is alkalmas.

Lássunk néhány funkciót a WinDVD hetes változatából! Megjelent az úgynevezett TrimensionDNM Advanced technológia, amelynek használatával még simábbá vált a lejátszás, az elmosódások még kevésbé zavaróak a gyors mozgásoknál. Ezenfelül immár támogatja a H.264 szabványt is az alkalmazás megújult verziója. Lehetőségünk nyílik a videoanyagok megosztására, legyen szó akár Ipodról, akár PDA-ról vagy mobiltelefonról.

A szoftver legújabb változata kipróbálható, akár a Terminal Download szerveréről is letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés