Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Hummer noteszgép állja a sarat

Laptop

A Hummer noteszgép állja a sarat

Speciális, a környezeti hatásokkal szemben hagyományos társaival szemben sokkal ellenállóbb notebook látta meg a napvilágot, amely az amerikai Hummer szín és formavilágát idézi.

Nem ez az első eset, hogy egy autómárka stílusát igyekeznek átültetni a mobil számítástechnika világába, gondoljunk csak a Ferrari noteszgépekre. Ez lesz azonban az első, amelyik igen strapabíróra terveztetett, azaz nem különösebben árt neki az sem, ha például leesik az asztalról vagy nekiütődik valaminek szállítás közben. Az Észak-Amerikában forgalomba kerülő eszköz mögött az az Itronix cég áll, amelynek hasonló, szintén az angol terminológiában rugged jelzővel illetett notebookjáról egyszer már írtunk a Terminal hasábjain. Nem véletlenül fűződik a vállalat nevéhez a Hummer hordozható számítógép sem – a cég ugyanis kifejezetten a strapabíró számítástechnikára „feküdt rá”.

Három színárnyalatban lehet majd megvásárolni az eszközt: sárgában, „győzelem vörösben” és ónszínű változatban. A színezés azonban csak egy kicsiny része a többi hordozható számítógéptől való különbözőségnek. Magnéziumötvözetből készült váza erős tartást ad a súly minimális növekedése mellett, s a durva behatásokkal szembeni ellenállóságot a rozsdamentes acélból készült sarkok is fokozzák. Természetesen a beszerelt merevlemez (amelynek kapacitása 80 GB) speciális felfüggesztésekkel rögzül a vázhoz, ami csökkenti a rá jutó erőhatások okozta károsodás valószínűségét, ha például leesik a notebook. Hasonló védelmet kapott a kijelző is, s cseppálló billentyűzet teszi teljessé a képet.

A fentiek révén a noteszgép megfelel az Egyesült Államok katonai szabályozásában előírt feltételeknek (Military Specification – MIL-STD 810F), mind a vibrációs, mind a hőmérsékleti tényezőket tekintve. A megnövelt (és a környezeti viszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó) fényerejű, érintőképernyős LCD pedig a kültéri munkavégzést segíti.

Öt különböző változatban vásárolható (majd) meg a hordozható számítógép, melynek standard kialakítása a következő: 1,86 GHz-es Pentium M processzor (533 MHz-es FSB-vel), 512 MB-nyi DDRII SDRAM (1,5 GB-ig bővíthető). A már említett 80 GB-os eltávolítható winchester mellé a vezetékmentes internetezés lehetősége is adott: standard állapotban Wi-Fi, de opcionálisan GSM is választható. Az USA-ban novemberben, Kanadában később forgalomba kerülő notebook ára körülbelül 3000 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés