Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcsteljesítmény csendesen

Laptop

Csúcsteljesítmény csendesen

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta AMD Opteron processzort és két PCI Express grafikus csatlakozó felületet tartalmazó felső kategóriás munkaállomását.


A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új, felső kategóriás CELSIUS V830 munkaállomását. A csúcssebességű, kategóriájában egyedülállóan halk, kétprocesszoros rendszer AMD Opteron processzort és két PCI Express grafikus csatlakozó felületet tartalmaz. Az AMD64 technológiával dolgozó gép két PCI Express x16 csatlakozó felülete a legújabb grafikus alrendszerek teljes palettáját támogatja. A CELSIUS V830 piaci bevezetésével a Fujitsu Siemens Computers alkalmazza a világon elsőként az új és elődeinél jóval nagyobb teljesítményt nyújtó, SLI-interfésszel ellátott, felső kategóriás NVIDIA Quadro FX 4500 grafikus kártyát. Az intelligens kialakítású, új ház – alkalmazási területtől függően – mintegy 50 százalékkal mérsékli a zajkibocsátást.

Ergonómia és környezetvédelem
A Fujitsu Siemens Computers által végzett ügyfélfelmérés eredményei szerint a felhasználók munkaállomásokkal kapcsolatos kívánságlistáján a kisebb zajkibocsátás áll az első helyen. Ezért az új CELSIUS modelleknél a vállalat különös figyelmet fordított a zajszint csökkentésére: e cél érdekében a ház kialakítását és a hőszabályozást is optimalizálta. A végeredmény? A piac legcsendesebb két Opteron processzoros munkaállomása.

A felhasználók a 128-bites, lebegőpontos frame buffer kezelési képességgel és a 12 bites subpixel precíziós tulajdonságokkal rendelkező, professzionális NVIDIA Quadro grafikus kártya rendkívüli képességeinek köszönhetően az új CELSIUS V830-al a teljes szabadság élményét élhetik át, akármilyen grafikus alkalmazásról, játékról, vagy munkáról legyen szó.

A CELSIUS V830 háza, tápegysége és alaplapja máris kielégíti az Európai Unió veszélyes anyagok használatát korlátozó RoHS irányelvének szigorú követelményeit. Moduláris elemei – például a merevlemezek és az optikai meghajtók – 2005 végére válnak RoHS-konformmá. Az RoHS irányelv értelmében 2006. július 1. után tilos lesz forgalmazni az EU tagállamaiban minden olyan elektronikai és elektromos terméket, amelynek károsanyag-tartalma (pl. ólom, higany vagy kadmium) meghalad bizonyos küszöbértékeket.

Tipikus alkalmazási területek:
A CELSIUS V830 munkaállomást a többprocesszoros működésre optimalizált, számításigényes alkalmazások támogatására fejlesztették ki. Tipikus alkalmazás területek:
-tervezés, műszaki tervezés (CAD, CAE, EDA),
-digitális tartalomkészítés, vizualizáció és virtuális valóság
-tudományok (orvosi, gyógyszerészeti, genetikai és geofizikai kutatások)
-szoftverfejlesztés
-pénzügy.

A CELSIUS V830-at az összes elterjedtebb ISV-alkalmazásához tanúsították.

Műszaki jellemzők:
-Az új kialakítású ház mintegy 50 százalékkal csökkenti a zajkibocsátást.
-252-es vagy 254-es (egymagos), 265-ös, 270-es vagy 275-ös (kétmagos) AMD Opteron processzorokkal rendelhető.
-Egy vagy két felső kategóriás, professzionális OpenGL grafikus kártyát tartalmaz.
-NVIDIA Quadro FX4500 grafikus kártya teljes sebességű SLI-interfésszel.
-Windows XP Professional vagy Windows XP Professional x64 Edition operációs rendszer.
-DeskView rendszerfelügyeleti lehetőségek.
-Szerelőcsomagot tartalmaz a rackre történő telepítéshez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés