Connect with us

Hirdetés

technokrata

Extravékony, DVD-re rögzítő Canon digitális videokamerák

Laptop

Extravékony, DVD-re rögzítő Canon digitális videokamerák

A Canon bejelentette két stílusos, DVD-re rögzítő legújabb digitális videokameráját.

Az 1/4 colos képátlójú, 1,33 millió képpontos DC10-es és az 1/3,9 colos képátlójú, 2,2 millió képpontos DC20-as modellek modern alumínium vázzal készülnek, a mindössze 47 milliméter széles digitális kamerák segítségével a videók és az állóképek közvetlenül DVD lemezre rögzíthetők, így könnyedén lejátszhatók bármilyen házimozi rendszeren.


Spontán, azonnali, szórakoztató
Mivel nincs szükség tekercselést igénylő szalagokra, a kamera késedelem nélkül tudja rögzíteni a képállományokat, mégpedig közvetlenül a DVD-n lévő következő szabad helyre – így a korábban rögzített felvételek véletlen felülírása már a múlté. A vizuális lejátszási lista lehetővé teszi a különböző jelenetek azonnali megjelenítését és szerkesztését a kamerán.

Könnyed minőség
A gazdag, valósághű színreprodukciót és a jelkonverzió megszüntetését az RGB színszűrő biztosítja. A Canon híres DIGIC DV processzora az osztott jelfeldolgozási technológia révén lehetővé teszi a minőségi videók és állóképek – akár szimultán – készítését is. Az intuitív, könnyedén elérhető külső kezelőszervek szükségtelenné teszik a bonyolult menü-navigációt, a nagyméretű, 2,5 colos szuperfényes LCD képernyő pedig örömtelivé változtatja a fényképezést és a felvételek lejátszását – a háttérvilágítás és a tükröződésmentes bevonat még a tűző nyári napsütésben is kiküszöböli a problémákat.

Fejlett funkciók
Mindkét digitális videokamera olyan fejlett digitális állókép-felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyekkel méltó versenytársai számos mai digitális fényképezőgépnek. A különböző funkciók között megtalálhatók a különleges téma módok, a 9 pontos AiAF automatikus élességállítás és a speciális Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gomb, amely megkönnyíti az állóképek számítógép nélküli, bármilyen PictBridge kompatibilis fotónyomtatón közvetlenül kivitelezhető nyomtatását. Mindkét kamera nagy felbontású 16:9 széles képernyős üzemmóddal, erőteljes 10-szeres optikai zoom-os, beépített védősapkás objektívvel és a vibrálás-mentes felvételeket biztosító, az állvány használatát sok esetben kiküszöbölő elektronikus képstabilizátorral (EIS) rendelkezik. A DC20-on ezen kívül ˝Szuper éjszakai˝ üzemmóddal (a mini videolámpával akár teljes sötétségben is lehetséges a felvételkészítés), valamint egy fényvezérelt vakuval is rendelkezik. Az utólagos kreatív feldolgozást a kamerákhoz mellékelt DVD-szerkesztő alkalmazás, a videók és az állóképek gyors áttöltését pedig a nagy sebességű USB 2.0 interfész biztosítja.

Közvetlen, egyszerű hozzáférés
A könnyebb átláthatóság érdekében Lejátszás módban a különböző jelenetek vizuális indexekként jelennek meg. A ˝PLAY LIST˝ (Lejátszási lista) opció segítségével tetszés szerinti válogatást állíthat össze kedvenc videóiból és fényképeiből. A videofelvételek közvetlenül a fényképezőgépen kisebb részekre oszthatók, rövidíthetők, illetve akár törölhetők is. A kamerák gyors és egyszerű DVD-írási funkciója főleg azok számára jelenthet kellemes meglepetést, akik már alig várják az éppen elkészült videoklip nagy képernyős megtekintését. Az erre szolgáló gomb még a bonyolult menühasználatot is szükségtelenné teszi.

Digitális állóképek
A videók és az állóképek feldolgozását különállóan végző DIGIC DV processzor révén a DC10 és a DC20 kamerák teljes értékű digitális fényképezőgépekként is használható. A legtöbb hagyományos videokamera ˝fényképezőgép˝ funkciója csupán a videók egy-egy képkockájának rögzítését végzi el, ezzel szemben a DIGIC DV processzor különálló állókép-feldolgozási csatornán biztosítja a kiváló minőségű JPEG képek létrehozását, így a kamerák komoly vetélytársai számos digitális fényképezőgépnek. Az állóképek DVD-n és miniSD memóriakártyán is rögzíthetők (DVD-n a kiválasztott minőségtől függően akár 8.000 kép is elfér). A gyors rögzítés érdekében arra is lehetőség van, hogy a kamera először a miniSD kártyára rögzítse a képeket, majd onnan másolja át azokat DVD-re.

A különleges téma üzemmódok (Portré, Sport, Éjszakai, Hó, Vízpart, Lombozat és Tűzijáték) a legbonyolultabb megvilágítási helyzetekben is segítenek a kiváló minőségű felvételek elkészítésében. Az automatikus expozíciós üzemmódok között megtalálható a Blende és a Záridő előválasztás, valamint a Programautomatika és a teljesen automata üzemmód is. A manuálisan beállítható 9 pontos AiAF rendszer a nem középponti témákat is tűélesen örökíti meg. A felvételekhez különleges effektusok (Élénk, Lágyrajzú, Bőrárnyalat funkció) használhatók, amelyeket az egyszerűen elérhető fehér-egyensúly és fénymérési módok széles választéka egészíti ki. A legjobb pillanat – illetve akár egy teljes mozgássorozat – megörökítése érdekében a kameráknak nem okoz gondot a gyors, másodpercenként akár 5 képes sorozatfelvételek készítése sem.

Az új digitális videokamerák várhatóan októberben kerülnek a magyarországi szaküzletek polcaira.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés