Connect with us

Hirdetés

technokrata

siNAXis: Tanácsadói szolgáltatáscsomag a KKV szektornak

Laptop

siNAXis: Tanácsadói szolgáltatáscsomag a KKV szektornak

Új, rendszerintegrációval kapcsolatos tanácsadói szolgáltatáscsomagot jelentett be a siNAXis. A vállalat által nyújtott termékfüggetlen átvilágítás a régióban eddig csak a nagyvállalati piacon volt elérhető.

A siNAXis Üzleti Szoftver-Tanácsadó Kft. legújabb kezdeményezése elsősorban kis- és középvállalatok döntéshozói számára kínál lehetőséget, hogy ERP rendszer bevezetése előtt feltérképezzék és elemezzék vállalatuk folyamatait. A termékfüggetlen átvilágítás célja a feladat és a kiválasztás szempontjainak pontos meghatározása, mely egy sikeres tender kiírását is nagymértékben segíti.

A piaci tapasztalatok szerint ma a KKV szektor – tanácsadó cég közbeiktatása nélkül – közvetlenül a gyártótól vagy néhány termék iránt elkötelezett rendszerintegrátortól vásárol vállalatirányítási rendszert. Ennek eredménye, hogy a projektek sok esetben nem érik el a céljukat, az új rendszer nem segíti, esetleg rontja is az üzleti folyamatok hatékonyságát.

„A ERP rendszer bevezetése esetén a siker egyik kulcsa a megfelelő tanácsadó kiválasztása, aki nincs elkötelezve egyetlen termék iránt sem. Általában nincs idő arra, hogy a cégvezetés minden lehetséges megoldást, minden apró részletet megvizsgáljon. Az sem valószínű, hogy a menedzsment szívesen teregeti ki a vállalati szennyest – ez bizalmi kérdés, és a bizalom létrejöttéhez idő kell, és mindenkinek, mindig időből van a legkevesebb.” – mondta Gajdos Attila a siNAXis ügyvezetője.

Annak érdekében, hogy a fejlődődési szakaszuk elején álló vállalkozások is hathatós segítséget kapjanak beszerzési döntésük meghozatalában, a siNAXis munkatársai kidolgoztak egy erős informatikai támogatottságú, átfogó felmérési módszertant, amellyel átlagosan 5-10 munkanap alatt teljes képet alkotnak a megbízó üzleti folyamatairól és a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatos igényeiről.

A módszer lényege egy részletes kérdőíves felmérés, amelyre őszinte és pontos válaszokat adva a cégvezetés és a kulcsfelhasználók mintegy tükröt adnak a cégről, a valódi igényekről és azok fontosságáról. Az így elkészült, rendszerfüggetlen felmérési dokumentáció segítségével olyan kiválasztási eljárás indulhat el, amely lehetővé teszi a leginkább megfelelő rendszer megtalálását, a pályázók ajánlatainak összehasonlításán keresztül. A módszer legnagyobb előnye a rendszerektől való függetlensége: az üzleti igényekre koncentrál, és nem egyik vagy másik szoftver előnyeinek kihangsúlyozása mentén igyekszik dokumentálni az ügyfelek folyamatait. A felmérés költségei pedig éppen azért, mert a módszertan kidolgozása elég alaposan és részletesen történt, alacsonyan tarthatóak.

A siNAXis Üzleti Szoftver-Tanácsadó Kft.-ről:
A magyar magánszemélyek tulajdonában álló vállalkozás 2004 decemberében alakult, azzal a céllal, hogy a menedzsment vállalat irányítási rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatait felhasználva ügyfélközpontú, menedzselt költségekkel dolgozó szolgáltató cégként nyújthasson ügyfelei számára üzleti tanácsadási szolgáltatásokat. Jelenleg több, mint 120 felhasználó használja nap mint nap a siNAXis által támogatott ERP rendszereket.

Főbb referenciák: Prometheus Rt. és leányvállalatai, Anda Present Kft., ProMinent Magyarország Kft, Galaktiv Kft.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés