Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: olcsó 64 bites processzorok

Laptop

Intel: olcsó 64 bites processzorok

A chipgyártó gigász tegnap mutatta be Celeron D 351 processzorát, mellyel elérte, hogy az Intel Extended Memory 64 technológia (Intel EM64T), vagy a 64-bites memória címezhetőség a teljes asztali és szerverprocesszor kínálatában elérhetővé vált.

A megfelelő 64-bites hardver és szoftver támogatással, az Intel processzorra épülő PC-k, melyek lehetővé teszik az Intel EM64T technológiát, biztosítják a kiterjesztett virtuális és fizikai memóriát. Egy példa: digitális média alkalmazások esetén a 64-bites asztali számítástechnika nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, mely által több feladat végezhető el a fő memóriában, mivel kevesebb adat áramlik a merevlemezről, illetve a merevlemezre. Emellett az Intel EM64T technológiát támogató Intel processzorok nagyobb mozgásteret biztosítanak a nagyfelbontású videotartalmak feldolgozásához, mind sebesség, mind minőség terén.

Az Intel Celeron D 351 processzor emellett, kombinálva az Intel 915 és 910 Express lapkakészleten alapuló platformmal, kiegyensúlyozott technológiai szintet és értéket jelent az asztali PC-k számára. A további fontos tulajdonságok közé tartozik az Intel High Definition Audio, mely támogatja a 7.1-es térhatású hangot, valamint az Intel Graphics Media Acelerator (Intel GMA 900) a továbbfejlesztett grafikai képességekért. A felhasználók így éles képeket és színház-minőségű hangot élvezhetnek olyan tevékenységek közepette, mint az internetezés, játék, e-mailezés, szövegszerkesztés, táblázatkészítés vagy az oktatási szoftverek használata.

Az Intel 90 nanométeres technológiájára alapulva, LGA775-ös foglalattal, a Celeron D 351 processzor képességei közé tartozik a 256 Kbyte-os másodszintű gyorsítótár, 533 MHz-es rendszerbusz, 3,2 GHz-es processzor-sebesség, valamint az Execute Disable Bit technológia. Az Intel mindemellett bejelentette a Celeron D 346, 341, 336, 331 és 326 processzorokat, LGA775-ös foglalattal, Intel EM64T és Execute Disable Bit támogatással. Ezzel 2005 közepére befejeződött az átalakulás időszaka.

A vállalat emellett bejelentette a Celeron D 350 processzort is, mely mPGA478-as foglalattal érhető el, 256 Kbyte-os másodszintű gyorsítótárral, 533 MHz-es rendszerbusszal, 3,2 GHz-es processzorral rendelkezik, támogatja az Execute Disable Bit technológiát. Ezen processzor azonban nem nyújt támogatást az Intel EM64T technológiához, azonban kompatibilis az Intel 910 Express lapkakészletre épülő, valamint az Intel 845 és 865 lapkakészletre-épülő platformokkal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés