Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyobb informatikai hatékonyság

Laptop

Nagyobb informatikai hatékonyság

A vállalatok és állami, önkormányzati szervezetek sokszor nem is sejtik, hogy milyen kihasználatlan erőforrásokkal rendelkeznek.

„Ha a cégek, intézmények jobban kihasználnák meglévő szoftvereiket, jelentősen növekedhetne hatékonyságuk” – mondta Sali Róbert, az Atigris Rt. vezérigazgató helyettese. A vállalatok és állami, önkormányzati szervezetek sokszor nem is sejtik, hogy milyen kihasználatlan erőforrásokkal rendelkeznek, micsoda lehetőségek hevernek a páncélszekrényben levő CD-ken.

A napjainkban sajnos jelentőssé váló, az informatikai rendszerek biztonságát fenyegető támadások elhárítására, megelőzésére komoly erőfeszítéseket tesznek a cégek. Ezek az erőfeszítések jelentős összegeket emésztenek fel a vállalat költségvetéséből, gondoljunk csak a piacon található rengeteg betörés-detektáló, spamszűrő és spywarekereső szoftverre. Ezen szoftverek ráadásul nem is olyan könnyen telepíthetőek és konfigurálhatóak, meglehetős szakértelem szükségeltetik ahhoz, hogy korrekt, a rendszer alapvető, produktív szolgáltatásait nem akadályozó működés valósuljon meg.

A vállalat szakemberei azonban nem is sejtik, hogy ezen szoftverek funkcióinak nagy részét lefedhetnék már meglévő, de alapvetően nem erre a célra megvásárolt szoftvereikkel.

„Gondoljunk csak bele, hogy hány cég rendelkezik valamelyik kedvező Microsoft-licencelési csomag következtében ISA 2004 szerverrel! Eddig a cégek többsége ennek a szervernek főként a web-gyorsítótár funkcióját használta ki, mellyel mintegy 25-30% hatékonyságnövelést lehetett elérni az Internet használatban. A vállalatok nagy részének sejtelme sincs az ISA Server 2004 megnövelt biztonságú tűzfal szolgáltatásairól és azokról az új szolgáltatásairól, melyek az Exchange 2003 szerverrel való biztonságos integrációt (például az Outlook MAPI-ügyfelektől érkező Exchange RPC-kapcsolatok védettségének megkövetelése) teszik lehetővé. Ugyanígy az SMS 2003 Server a patch managementtel, a Security Update Service automatikus működtetésével komoly biztonsági réseket szüntethet meg a vállalat hálózatán, egy kis odafigyeléssel és helyes konfigurációkkal.”

Az Atigris Informatika Rt. új, úgynevezett Microsoft Efficient Platform and Maximised Security szolgáltatásával ügyfeleinek segítséget nyújt a meglévő szoftvervagyon optimális kihasználásához és az adott szoftverekkel a lehető legnagyobb biztonságú rendszer kialakításához. „Az adott vállalat Microsoft alapú szoftvereinek ismeretében képesek vagyunk a rendszert egy alapvetően biztonságos rendszerré fejleszteni, nagy valószínűséggel új szoftverek megvásárlása nélkül, egyedül a biztonsági szempontjából veszélyforrásnak ítélt helyeken történő kockázatok elemzésével és a meglévő szoftverek helyes konfigurálásával.” – mondta a vezérigazgató helyettes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés