Connect with us

Hirdetés

technokrata

1 dollár minden egyes illegális Windows-ért

Laptop

1 dollár minden egyes illegális Windows-ért

Az indonéziai kormány megegyezett a Microsofttal, hogy minden egyes, kormányzati számítógépre illegálisan telepített microsoftos operációs rendszer után 1 dollár kártérítést fizet.

Redmond meg tudott egyezni a távol-keleti ország vezetésével, amelynek eredményeként több tízezer komputerről tűnhet el Windows valamelyik illegális változata. Ezzel párhuzamosan a kormányzat ígéretet tett arra, hogy a jövőben legális forrásokból szerzi be microsoftos operációs rendszereit. A körülbelül 50 ezer dolláros megállapodás ugyan jelentősen nem fogja visszaszorítani a kalózkodás mértékét, viszont jó példával szolgálhat minden érintett számára.

Mindez azért fontos, mert Indonézia a világ egyik vezető országa, ami a kalózszoftverek felhasználásának arányát (és mennyiségét) illeti. Néhány adat a kalózkodás mértékéről: Vietnam: 92%, Ukrajna: 91%, Kína: 90%, Zimbabwe: 90%, Indonézia: 87% (forrás: BSA). Ezek a számok az adott országban összesen használatban levő programokhoz viszonyított kalózszoftverek arányát mutatják.

Visszatérve Indonéziára: a mostani megállapodás megalapozása már a múlt hónap során megkezdődött. Májusban ugyanis Bill Gates, a Microsoft alapítója és vezére személyesen találkozott Susilo Bambang Yudhoyono elnökkel a vállalat Seattle-i főhadiszállásán. A megállapodást egyébként mindkét fél sikerként könyvelte el, az indonéziaiak reményüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft talán megértette, az olyan fejlődő országok, mint Indonézia, nem képesek kifizetni a fejlett országokhoz igazított szoftverárakat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés