Connect with us

Hirdetés

technokrata

A megállíthatatlan Firefox

Laptop

A megállíthatatlan Firefox

A webfejlesztők negyede már az alternatív böngészőt használja.

Kimagasló a részaránya a Firefoxnak a webfejlesztők között – míg globálisan nemrég csökkent csak 90 százalék alá az Internet Explorer részesedése, addig ez utóbbi internetezői csoport között már a 65 százalékot sem éri el (64,8%). A W3schools felmérése szerint ugyanis minden negyedik webfejlesztő már a Mozilla Foundation nyíltforrású alkalmazását használja. Tavaly novemberben a site látogatói között 95%-os volt az IE-vel rendelkezők aránya, idén januárban ez már 84 százalék környékére süllyedt, míg az elmúlt hónapban már a látogatók kevesebb mint kétharmada futtatta a szoftvert.

A legfőbb oka annak, hogy a felhasználók kezdtek elpártolni a redmondi gigász browserétől, az volt, hogy az Internet Explorer tavaly nyáron hosszú-hosszú hónapokig javítatlan maradt – a Firefox pedig az ősz elején pont időben érkezett. Habár egy, a dán Secunia által végzett felmérés rávilágított, hogy ez utóbbi böngészőben is akad szép számmal hiba, ez már nem tántorítja el a felhasználókat. Mi ennek az oka? A Secunia szerint az, hogy a nyíltforrású browser hibáit sokkal gyorsabban javítják ki fejlesztői, mint az Internet Explorer esetében felfedezett biztonsági réseket, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy az internetezők ne veszítsék el a bizalmukat.

A Firefox legújabb változata, a Deer Park már alfa változatba jutott, nemrég elérhetővé is tette a Mozilla Foundation a kipróbálható (ám még közel sem végleges) változatot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés