Connect with us

Hirdetés

technokrata

6. eLearning Fórum

Laptop

6. eLearning Fórum

Napjainkban az eLearning jelentősége rohamosan nő.

2005. június 9-én kerül sor a hatodik eLearning Fórumra, amely átfogó képet ad a hazai eLearning piacról, mind technológiai-módszertani, mind felhasználói, mind társadalompolitikai szempontból. A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy mind a program gazdagságát, mind a látogatók számát tekintve az eLearning Fórum konferenciasorozat a szakma legnagyobb hazai seregszemléjévé nőtte ki magát. A konferencia szervezői az MTA SZTAKI, a MATISZ, a Számalk és a Műszaki Könyvkiadó.

Az eLearning általános értelmezése alatt azt a technológiával és módszertannal alátámasztott interaktív tanulási folyamatot értjük, ahol a tananyag, az oktató (mentor, tutor) és a hallgató kapcsolata informatikai eszközök segítségével valósul meg. Természetesen a belátható jövőben a tanulási folyamatból a közvetlen emberi (tutor, mentor) támogatás teljesen nem zárható ki, így a gyakorlatban legtöbbször nem tiszta eLearningről, hanem úgynevezett „Blended learningről” beszélünk, vagyis az elektronikus és a hagyományos tantermi oktatás kombinációjáról. Egyszerűség kedvéért általában az eLearning kifejezés használatos az ilyen nem tisztán elektronikus megoldásokra is.

Napjainkban az eLearning jelentősége rohamosan nő, részben az infokommunikációs (IKT) technológiák, részben az információs társadalom/tudásalapú társadalom fejlődésével párhuzamosan. Az eLearning fogalom olyan kurrens fogalmakkal kapcsolódik össze, mint a „tudásalapú társadalom”, „élethossziglan tartó tanulás”, illetve képzés modularizáció, mivel ezek megvalósításában az eLearning meghatározó szerephez jut.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés