Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világbajnoki kvalifikációs verseny a szolnoki cybersport-arénában

Laptop

Világbajnoki kvalifikációs verseny a szolnoki cybersport-arénában

A 72 nevezett csapat közül, 60 csapat érkezett meg május 20-án, pénteken délután Szolnokra a hazai Cybersport egyik legnagyobb eseményére, a Gody Professional Series-re.

A pénteki ünnepélyes megnyitóra a szolnoki Tiszaligeti Olajcsarnokban került sor, ahol a 300 versenyző mellett, több szponzor, támogató és közel 600 fős nézőközönség érkezett. A szervezők közel 15 fős csapata (akiket több, mint 20 fős kiszolgáló személyzet is támogat) február óta készül a nagyszabású eseményre, hisz az idei megmérettetés már a Counter Strike párizsi világbajnokságának kvalifikációs versenyévé lépett elő.

A pénteki megnyitó után 32 bemelegítő és hangulatfokozó mérkőzésre került sor, de a nagy küzdelmek a második napon kezdődtek. Szombaton a több mint 300 komplett számítógéppel és 50 szerverrel felszerelt sportcsarnokban a 300 versenyző 101 mérkőzést játszott. A nap végére már a továbbjutó csapatok névsora is összeállt.

A vasárnapi nap folyamán a továbbjutott csapatok 4 döntőt játszottak és a végső küzdelem után az xDk csapata került ki győztesen. Az xDk csapat tagjai: DoZeR, kic$i, qKaC3K, sh0kk, SLOBOZ és zsoltee július 6 – 10-é között képviselik Magyarországot az ESWC 2005 nagydöntőjén.

A rendezvény zökkenőmentes és professzionális lebonyolításához hozzájárult az SMC Networks a közel 100 darab SMC hálózati eszközzel, a User´s Team az általuk forgalmazott legmodernebb Intel szerverekkel, az Externet Internetszolgáltató 8 megabites internetkapcsolattal, a Cobra Computer LG plazma kijelzőkkel, a HRP Számítástechnika Nagykereskedés személyi számítógépekkel, kivetítőkkel és egyéb hardverekkel, az Basys Kft. színvonalas, játékosok által kedvelt Sennheiser fülhallgatókkal és a Microsoft Magyarország a 40 darab Windows 2003 Server Enterprise szoftverrel.

A Gody Professional Series csapata tervezte meg, állította össze, tesztelte és 3 napon keresztül üzemeltette a teljes infrastruktúrát, amelynek méretéről talán az is árulkodik, hogy 7 km kábelt használtak fel, melyből 2,5 km erősáramú vezeték. Az informatikai infrastruktúra egy közepes internetszolgáltató méretének felel meg, a szponzorok által biztosított hardvereken és szoftvereken felül saját tervezésű és fejlesztésű, speciálisan erre a versenyre fejlesztett szoftverek is segítették a verseny lebonyolítását.

A következő egész hétvégés, több száz versenyző befogadására alkalmas GPS LAN partyra augusztusban kerül sor, melynek érdekessége, hogy itt nem csak hazai, hanem európai csapatok mérik össze tudásukat és ügyességüket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés