Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun Microsystems: kezdeményezés a felsőoktatási számítógép-ellátottság javítására

Laptop

Sun Microsystems: kezdeményezés a felsőoktatási számítógép-ellátottság javítására

Az oktatási intézmények június 17-ig pályázhatnak a támogatásra.

A Sun Microsystems alapítása óta elkötelezett arra, hogy a felsőoktatási intézményekkel erős és hosszú távú partnerkapcsolatot építsen ki. Stratégiai programjai segítségével igyekszik hozzásegíteni az oktatási intézményeket és az oktatókat a technológia elfogadásához és használatához. Ennek jegyében hirdetette meg „Matching Grant” programját.

A kiegészítő támogatási program alapja egy „Egyet fizet – kettőt kap” megoldás, amely speciális megtakarítási lehetőséget ajánl a felsőoktatási intézményeknek bizonyos Sun termékekre vonatkozóan. A „Matching Grant” keretében a Sun Microsystems rendkívül kedvezményes áron látja el hardver- és szoftvereszközökkel, illetve webes szolgáltatásokkal a felsőoktatási intézményeket. A támogatással megrendelhető felszerelési tárgyaknak előadótermi, illetve hallgatói vagy kutatói laboratóriumi konfiguráció részének, hallgatói, kari vagy kutatói asztali berendezésnek kell lennie.

Az intézményeknek a kiegészítő támogatási igénylést 2005. június 17-ig van lehetőségük benyújtani a következő Sun partnerek egyikéhez: Albacomp Rt., Answare Kft., Asyst Kft., FreeSoft Kft., Icon Kft., T-Systems Kft.. A pályázatban szereplő intézmények száma korlátozott lehet annak függvényében, hogy az adott intézmény teljesíti-e a kiegészítő támogatás feltételeit. Minden pályázónak meg kell kapnia a Sun Microsystems végső jóváhagyását. A megrendelések a beérkezések sorrendjében kerülnek feldolgozásra.

A Sun Microsystems nagy hangsúlyt fektet a felsőoktatás, és ezen keresztül az oktatók és a hallgatók információs technológiai ellátottságára. A Matching Grant csak egyike annak a számos különféle programnak, amelyet az oktatók számára kínál a vállalat a hallgatók még szélesebb körének hatékony és olcsó elérésére.

A Sun Academic Initiative (SAI, a Sun akadémiai kezdeményezése) ingyenes online tanfolyamokat kínál többek között olyan témakörökben, mint a Java programozási nyelv, a TCP-IP, a UNIX, és ezzel értékes és rendkívül piacképes tudást és az előmenetelt segítő informatikai ismereteket kínál a hallgatók számára.

A Sun Java Enterprise System egy rendkívül kedvező árú webes szolgáltatási architektúra, amelynek segítségével az oktatási intézmények klienskönyvtárakat hozhatnak létre, valamint biztonságos, hitelesített általános hozzáférést biztosíthatnak online tananyagaikhoz. A Java Desktop System alacsony költségű, biztonságos, nyílt forráskódra épülő alternatívát kínál a sokkal költségesebb asztali környezetekkel szemben – ami kritikus fontosságú az oktatók számára a mai költségérzékeny világban.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés