Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Mozilla

Laptop

Letölthető a legújabb Mozilla

Három biztonsági rést szüntettek meg a nyíltforrású böngészőben, a legújabb változat kiadásával.

Újabb, hibajavító jellegű kiadás látott napvilágot az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alternatív böngésző mindhárom platform alá készített változatából, melyet akár a Terminal Download szerveréről is le lehet tölteni. Amint arról nemrég beszámoltunk, a Firefoxban a dán, IT-biztonsággal foglalkozó Secunia kettő, eddig ismeretlen sebezhetőséget fedezett fel.

Ezek közül az első az úgynevezett Iframe Javascript URL-ek kezelésénél jelentkezik, míg az InstallTrigger.install() iconURL paraméterezése esetén léphet fel a második sérülékenység. A most kiadott, 1.7.8-as változatok többek között ezt a két hibát tüntetik el a szoftverből, illetve ezen felül egy másik sérülékenységtől is mentesül a Mozilla.

A két legfőbb rivális, az Internet Explorer és a Firefox között élesedik a harc. Ismeretes, hogy tavaly nyáron a Microsoft böngészőjének hosszú ideig ki nem javított hibái miatt kezdődhetett el az alternatív browser lendületes térnyerése. A Symantec nemrég kiadott Internet Threat Report jelentése szerint azonban a tavalyi év második felében a Mozilla böngészőkben 21, míg az Internet Explorerben „csupán” 13 sebezhetőségre bukkantak. Igaz, a biztonsági rések súlyosságát tekintve már a nyíltforrású programoknál az előny: a felfedezett hibák közül hetet minősítettek komoly veszélyt jelentő problémának, míg a redmondi alkalmazás esetében ez a szám kilenc volt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés