Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook GSM képességekkel – megérkezett

Laptop

Notebook GSM képességekkel – megérkezett

Egy hónapja írtunk egy olyan noteszgépről, melyet fejlesztője GSM képességekkel ruházott fel – akkor azonban csak viszonylag kevés információ állt rendelkezésünkre, míg most részletes leírással szolgálhatunk.

Április közepén számoltunk be arról a Sony notebookról, aminek egy olyan funkciója is akadt, ami magasan kiemelte a többi, hasonló hordozható számítógép közül. Nevezetesen az, hogy támogatja a tri-band, azaz háromsávú (900/1800/1900 MHz) GSM kapcsolatokat. Ezen felül természetesen a 802.11b/g vezetékmentes hálózati csatlakozási szabványoknak is eleget tesz kialakítása, így a mindig útban levő drótoknak végleg búcsút lehet mondani. Még a kisebb kommunikációs vagy szórakoztatóelektronikai eszközeinkkel (PDA, fényképezőgép stb.) való szinkronizáció sem igényli a kábelt: Bluetooth teszi teljessé a vezeték nélküliség érzését.

Nos, május közepére, egészen pontosan 10-ére sok minden kiderült, például a noteszgép pontos modellszámozása is: a Sony a Vaio családban a T350P/S jelölést adta új eszközének. A kompakt kialakítás a hordozhatóságot szolgálja, csakúgy, mint a Centrino technológia alkalmazása; a „szokásos” Pentium M processzor egyik ultraalacsony feszültségen működő változatát, az 1,2 GHz órajelen működő, 2 MB-nyi másodlagos cache-t tartalmazó 753 típust szerelték a kicsiny készülék házába. Operatív tára fél gigabyte-nyi, míg merevlemezének kapacitása 60 GB. Ha ez azonban mégsem lenne elég, akkor a beépített, kétrétegű lemezeket is kezelni képes DVD-író révén enyhíthetünk helyproblémáinkon.

A notebookhoz jár egy Windows XP Professional operációs rendszer, végfelhasználó ára pedig 2200 dollárról indul. Kicsiny szépséghibája, hogy a két fő vezetékmentes szabvány, azaz a GSM és a Wi-Fi párhuzamosan nem használható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés