Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype: 100 millió letöltés

Laptop

Skype: 100 millió letöltés

Bűvös határt lépett át az ingyenes internetes beszélgetést biztosító szoftver: a minap elérte, majd meg is haladta a 100 milliomodik letöltést.

Rengetegszer írtunk már a Terminalon a Skype-ról, az utóbbi egy, másfél év egyik legkedveltebb azonnali üzenőklienséről. A Kazaa-val rokoni szálakat ápoló fejlesztők szoftvere azért válhatott ilyen népszerűvé, mert pofonegyszerűvé tette az online beszélgetést. Nem igazán számít, milyen tűzfal mögött ülünk, mennyit értünk a számítógéphez, csak egy fülhallgató (vagy hangszórók), egy mikrofon és a szoftver szükséges, és máris élvezhetjük az internetes telefonálás előnyeit. Ezek közé tartozik az ingyenesség és a gyakran a hagyományos távbeszélő készülékekhez képest is hallhatóan jobb hangminőség.

Felismerték ezt az internetezők is, és egyre többen „vetették rá” magukat az Internetről kezdeményezett és Internetre irányuló hívások esetén teljesen ingyenes szolgáltatásra. A fejlesztők alapkoncepciója ugyanis az volt, hogy prémiumszolgáltatásokból kívánják finanszírozni a projektet, mint amilyen például a nemrég bejelentett Voicemail, azaz hangposta, illetve a SkypeOut és a SkypeIn. Míg az első lehetővé teszi hagyományos telefonszámok Internetről való hívását, addig az utóbbi révén bármelyik internetező kaphat egy olyan telefonszámot, amit a világ bármely részéről (nem csak számítógépről!) fel lehet „tárcsázni”.

A folyamatos fejlesztésnek, a multiplatformos kialakításnak (a Windows mellett még a Pocket PC-ket, a Linuxot és a Mac OS X-et is támogatja a Skype) köszönhetően mind kiforrottabbá vált a szoftver, így talán nem is annyira meglepő, hogy a napokban átlépte a 100 milliomodik letöltést, a hivatalos adatok szerint. Ebben nyilvánvalóan nincsenek benne azok a letöltések, melyeket nem a központi oldalról indítottak, hanem kisebb letöltőszerverekről (mirrorokról) kezdeményeztek, mint amilyen például a Terminal Download szervere. A Skype különböző változatait tőlünk is le lehet tölteni, kipróbálását, használatát csak ajánlani tudjuk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés