Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folytatódik az ASVA országjáró kampánya, második állomás Csongrád megye, Szeged

Laptop

Folytatódik az ASVA országjáró kampánya, második állomás Csongrád megye, Szeged

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani.

Folyatódik az ASVA (Audiovizális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány) nyomozóhatóságok, rendőrségek munkatársai számára indított Országos tájékoztató kampánya. A sikeres szombathelyi kezdés után, április 12-13-án az ASVA munkatársai ezúttal Szegedre látogatnak el. A kampány során átadják a rendőröknek azokat az információkat és gyakorlati tapasztalatokat, melyek segítségével hatékonyabb lehet a filmek, zenék, játékok illegális másolása és terjesztése elleni küzdelem.

Az ASVA márciusban országos tájékoztató kampányt indított a rendőrségi munkatársak számára, mely során havonta egy-egy megye rendőr-főkapitányságán és a városi rendőrkapitányságok illetékes részlegeinek gyakorlati és elméleti ismereteket ad át a szerzői jogsértéssel kapcsolatos ügyek felderítéséről. A kampány második állomása Szeged, ahová az ASVA munkatársai április 12-13-án látogatnak el.

„Nagyon pozitív visszajelzéseink vannak a szombathelyi akciót illetően. A rendőrség munkatársai együttműködők és nyitottak. Biztos vagyok benne, hogy a többi megyében is hasonló fogadtatásban részesülünk, és közösen elérjük célunkat: csökkentjük az illegális DVD-terjesztést.” – nyilatkozta a kampánnyal kapcsolatban Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kampány célja, hogy a nyomozóhatóságok munkatársai könnyebben felismerjék a szerzői jogsértéssel (különös tekintettel az audiovizuális alkotásokra) kapcsolatos ügyeket, és az ezt követő eljárásokat gyorsan és sikeresen végre tudják hajtani. Az ASVA tudatosítani akarja a nyomozókban a szellemi tulajdon védelmének fontosságát, felhívja figyelmüket az ezzel kapcsolatos bűncselekmények károkozásának nagyságára és következményeire, valamint megosztja velük nemzetközi tapasztalatait. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudnivalókra is felhívják a figyelmet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés