Connect with us

Hirdetés

technokrata

AH: részvényenként 460 forint osztalék kifizetésére kerül sor

Laptop

AH: részvényenként 460 forint osztalék kifizetésére kerül sor

Lezajlott az Antenna Hungária Rt. 2005. évi rendes közgyűlése.

A társaság pénteki 2005. évi rendes közgyűlése az Igazgatóság beszámolóját a 2004. üzleti év eredményeiről 52,102 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,352 milliárd forintos adózott eredménnyel fogadta el. A közgyűlés döntése értelmében az adózott eredményből, valamint a szabad eredménytartalékból az alaptőke 46%-ának megfelelő összeg (összesen közel 5,5 milliárd forint) osztalékként kifizetésre kerül.

A legfelsőbb döntéshozói fórum az anyavállalati beszámolót követően elfogadta a társaság konszolidált (vállalatcsoporti) 2004. évi beszámolóját is, 54,164 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 11,686 milliárd forintos adózott eredménnyel.

A közgyűlésen elhangzott, hogy Dr. Kovács Kálmán igazgatósági tag lemondott tisztségéről, helyette nem került sor új tag megválasztására. A közgyűlés újraválasztotta az Ernst & Young Kft.-t a társaság könyvvizsgálójának, valamint döntött az Igazgatóság, Felügyelő Bizottság tagjainak és a könyvvizsgáló díjazásáról is. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság jelentését az ügyvezetésről, a társaság vagyoni helyzetéről és üzletpolitikájáról.

A 2004. év legfőbb eseményei között Lévay Örs, az Igazgatóság elnöke megemlítette a műsorszórás területén a digitális földfelszíni televíziózás 2004. októberi elindítását, valamint az új, országos rádióműsor-szóró hálózatok kiépítését (Kossuth 100 MHz, Katolikus Rádió), továbbá a kiemelt ügyfelekkel megkötött hosszú távú szerződéseket (Magyar Rádió, Magyar Televízió). A befektetések és leányvállalatok területén kiemelte a Vodafone-részesedés, valamint egyéb befektetések (például: Hunsat Rt. részesedései, AM-IT Rt.) sikeres értékesítését, ezáltal a portfolió áttekinthetőbbé vált, az Antenna-csoport teljes mértékben felkészült a privatizációra. A távközlési terület 2004-es eredményeit illetően Lévay Örs megemlítette a Közháló projektben történő szerepvállalást, valamint új üzleti kommunikációs megrendelések elnyerését.

A 2005. év kapcsán Lévay Örs elnök, valamint Dr. László Géza vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a társaság legfontosabb feladatai a privatizációs tranzakcióban való sikeres közreműködés, továbbá a digitális televíziózás területén a szolgáltatás további bővítése, a lakossági műsorelosztás korszerűsítése, új versenyképes szolgáltatások bevezetése, távközlési oldalról pedig sikeres szerepvállalás az EDR-rendszer kiépítésében és üzemeltetésében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés