Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiába perel az Apple, nem tudja megvédeni titkait

Laptop

Hiába perel az Apple, nem tudja megvédeni titkait

Habár az Apple megállapodásra jutott az általa beperelt website-ok tulajdonosainak egyikével, az információáramlás továbbra is zavartalan.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy az Apple-től már jó ideje szivárogtatnak ki az alkalmazottak különböző, még meg nem jelent termékekről és szolgáltatásokról információt. Ezt megelégelve Steve Jobs cége nemrég pert indított három blogot vezető internetező ellen. A Powerpage, az Apple Insider és a Thinksecret weblogokat titkos információk engedély nélküli publikálásával vádolta meg a bíróságon a vállalat, s azt is el akarja elérni, hogy a bloggerek fedjék fel információforrásaikat.

Egy kaliforniai bíró március harmadikán úgy döntött, hogy a fent említett három alperes, aki titkos vállalati adatokat tett nyilvánossá, és ezzel üzleti titkokat sértett meg, köteles lesz felfedni bizalmas forrásait. Ez minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy az Apple nemrég beszámolhatott az egyik alperessel való megállapodásáról: szerdán megegyezésre jutottak a cég jogi képviselői a 22 éves Doug Steigerwarlddal, aki a következő generációs Mac OS X-ről, a Tigerről jelentetett meg engedély nélkül információkat. Habár ennek pontos részleteiről nem érkezett beszámoló, az kiszivárgott, hogy Steigerwarldnak „fájdalomdíjat” kell fizetnie az Apple részére.

„Mialatt az Apple mindig megvédi saját fejlesztéseit, nem óhajt diákokat börtönbe küldeni.” – sommázta a vállalat egyik szóvivője a történteket – „Elégedettek vagyunk azzal, hogy Mr. Steigerwald felvállalta tetteiért a felelősségét, és végre magunk mögött hagyhatjuk ezt a pert.”

Ez persze nem jelenti az összes ilyen eljárás végét, mivel az amerikai cégnek még két másik, hasonló ügye is folyamatban van. Ezeket még tavaly decemberben indította San Jose-ban, Kaliforniában. Ráadásul úgy tűnik, hogy az Apple pereskedése nem mérsékelte az információszivárgás mértékét: hétfőn például a macosXrumors nevű rajongói oldalnak kellett eltávolítani egy, a Tigerre vonatkozó bizalmas adatokat tartalmazó írást a cikkek közül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés