Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkoztak a Samsung újgenerációs notebookjai

Laptop

Bemutatkoztak a Samsung újgenerációs notebookjai

A Samsung Electronics a minap bemutatta új, X sorozatba tartozó noteszgépeit, melyek az Intel Centrino platformjának második generációjára, azaz a Sonomára alapulnak.

A vállalat első sonomás notebookjai az X családban jelennek meg: az X20-as a belépőmodell (nettó 900 font), az X25-ös képviseli a középszintet (nettó 1200 font), míg az X50-es a kategória csúcsát jelenti. Ez utóbbinak az árában is meglátszik: az X50-es nettó 1250 fonttól vásárolható meg. Lássuk, mit kap a pénzéért a leendő noteszgép tulajdonos!

Természetesen mindegyik modellben az Intel második generációs Pentium M processzora biztosítja a számítási teljesítményt. A Dothan magos lapkák órajele konfigurációtól függően 1,6-2 GHz közötti értékkel bír. Mindegyik típus képernyője 15 col körül alakul – azért körül, mert a hagyományos, 4:3-as, SXGA felbontásra képes LCD mellett szélesképernyős kialakítású változat is piacra került. Ez utóbbinak 15,4 colos képátlója van, s WSXGA+ felbontás megjelenítésére képes.

A grafikus vezérlő szerepét az Ati egyik Mobility Radeon videokártyája tölti be: az X600-as modell 64 vagy 128 MB-nyi memóriával van ellátva, kialakítástól függően. Háttértáruk kapacitása 40 és 60 GB között mozog, optikai meghajtójuk képességei pedig az egyes típusok függvényében változik. A noteszgépek rendelkeznek integrált, akár gigabites sebességre is képes Ethernet csatolóval, de természetesen a vezetékmentes internetezés lehetősége is biztosított: az Intel Pro/Wireless 2915ABG chip a 802.11a/b/g szabványokat mind támogatja. Emellett egy 56 kbps-os modem is rendelkezésre áll, ha még valaki ezt az elavult formáját akarja használni az internetezésnek.

Három 2.0-ás USB port, egy Firewire csatlakozó; egy PCMCIA II-es slot és egy Memory Sticket és SD Cardot fogadni képes memóriakártya-adapter biztosítja a külső eszközökkel való kapcsolódást illetve a bővíthetőséget. Az X50-es modellt igény szerint ujjlenyomat-leolvasóval is felszerelhetik; ezenfelül támogatja a Samsung AVStation Now koncepcióját, mely lehetővé teszi a filmnézést, zenehallgatást az operációs rendszer betöltése nélkül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés