Connect with us

Hirdetés

technokrata

FreeSoft: újabb akvizíció

Laptop

FreeSoft: újabb akvizíció

A FreeSoft Rt. stratégiájának megfelelően újabb akvizíciót hajtott végre. 2005. március 17-én előszerződést írt alá az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészei 50,13 százalékának megvásárlásáról. A 2004-ben megközelítőleg 1,2 milliárd forint árbevételt elérő számítástechnikai cégért 120 millió forint vételárat fizet a FreeSoft.

A FreeSoft korábbi sikeres akvizíciói elősegítették, hogy a cég még komplexebb szolgáltatásokkal álljon ügyfelei rendelkezésére. Az új tranzakció a FreeSoft már meglévő szakterületein szerzett kompetenciáinak tovább erősítéséhez és egyben új piacok megteremtéséhez is kiváló lehetőséget biztosít.

A másfél évtizede alakult, ma már cégcsoportként működő Axis Számítástechnikai Kft. országos működésű, szoftverfejlesztéssel, konzultációval, valamint a Cognos Inc. termékeinek képviseletével foglalkozó vállalkozás. A magyar top 100 tagjainak rendszeres szállítójaként vevőkörébe tartozik számos bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cég.

A Cognos cég disztribútoraként fő feladatának tekinti a Cognos cég üzleti intelligencia termékeinek értékesítését, műszaki támogatását, oktatását, professzionális szolgáltatások nyújtását tekinti.

Az Axis Consulting az Axis csoport tagjaként másfél évtizedes szakmai múlttal rendelkező, konzultációs és fejlesztői tevékenységet folytató, folyamatosan fejlődő magánvállalkozás. Széles körű informatikai és iparági szaktudásuk valamint jó partnerkapcsolataik révén elfogadott szállítói a magyar nagy- és középvállalatoknak.

Kiemelkedő szaktudással bírnak a kliens/szerver és többrétegű rendszerek fejlesztésében és az elterjedt platformok és fejlesztői környezetek terén. Munkájukat kidolgozott típusmegoldások segítik az adattisztítás, az adattárházak, a vezetői információs és műszaki kontrolling rendszerek, az analitikus CRM, az általános és élelmiszeripari minőségbiztosítás és nyomkövetés, az ingatlanvagyon nyilvántartás és gazdálkodás, valamint az ERP területén.

Fő tevékenységi területeik:
• Igényes kivitelezésű, a meglevő rendszerekhez illeszkedő, nagybiztonságú, egyedi fejlesztésű megoldások a nagyvállalati vevőkör számára;
• Egyedi és típusmegoldások a nagy- és középvállalatok, költségvetési intézmények, valamint önkormányzatok részére;
• Számos szakterületet átfogó, technológia-független konzultációs és tanácsadó tevékenység.

A Sybase Magyarország Kft. az Axis leányvállalataként 2004 októberéig disztribútora, azóta viszonteladója a Sybase termékeknek és szolgáltatásoknak.

Az Axis-csoport legnagyobb megrendelői között található többek között a Matáv Rt., a MOL Rt., az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a Paksi Atomerőmű, a British American Tobacco, és ötven Önkormányzat is.

A most lezajlott akvizíció szintén fontos mérföldkő a FreeSoft Rt. életében. A termék és szolgáltatási portfolió bővítése, az újabb piacok meghódítása, és a már meglévő szakmai kompetenciák folyamatos erősítése és továbbfejlesztése mind közelebb és közelebb viszik a céget nagyszabású tervei megvalósulásához, mely szerint a cég néhány éven belül egy budapesti székhelyű multinacionális szoftverházzá válik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés