Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legnagyobb plazmaképernyője a Panasonic-tól

Laptop

A világ legnagyobb plazmaképernyője a Panasonic-tól

A TH-65PHD7EK modellel a Panasonic bemutatja a 165 cm képátlójú plazma megjelenítőt, ami jelenleg a legnagyobb sorozatgyártású készülék ebben a kategóriában.

A megbízható 6-os sorozatú megjelenítők nagy sikere után a Panasonic most megkezdi három módosított helyettesítő modell gyártását, és két további új modell fejlesztését. A végfelhasználók igényeinek kielégítése mellett az új modellek bővítési lehetőségeik révén kifejezetten a professzionális bemutatók elvárásainak felelnek meg.


A jelenleg legnagyobb méretű, sorozatgyártásban készülő plazmaképernyővel stílusos bemutatók rendezhetők. A kibővített termékválasztékban immár a praktikus 37 colos mérettől a döbbenetes méretű, 65 colos képátlóig találhatók plazmaképernyők. Különösen lenyűgöző természetesen, az új TH-65PHD7EK megjelenítő mérete. 1,65 méteres képátlójával ez a képernyő igazi mérföldkő és megalkuvás nélkül mutatja be, hogy mi is lehetséges ma műszakilag. A Panasonic első alkalommal határozta el magát egy ekkora méretű megjelenítő sorozatgyártásban történő termelésére – ráadásul igen vonzó ár-érték arány mellett.

Annak érdekében, hogy minden igény számára a megfelelő terméket kínálhassa, a Panasonic kibővítette termékválasztékát, ugyanakkor a termékskálában javította a ragyogó reprodukciót biztosító paramétereket. A TH-37PWD7EK (37 col) és a TH-42PWD7EK (42 col) 4.000:1 kontrasztaránnyal és W-VGA felbontással rendelkezik. A TH-42PHD7EK (42 col), TH-50PHD7EK (50 col) és TH-65PHD7EK (65 col) modellek nagy felbontásuk mellett 3.000:1 kontrasztarányukkal nyűgözik le közönségüket. Ennek hála, akár világos környezetben is pontos és részletekben gazdag kép jeleníthető meg.

Rugalmas megoldások a fogadóaljzat alapelvének köszönhetően
A számos új megoldás és a moduláris csatlakoztatási lehetőségek jóvoltából a Panasonic plazmaképernyők maximális integrációs lehetőséggel bírnak – ezzel pedig különösen a rendszerintegrátorok, AV márkakereskedők és bérbeadó szervezetek számára nyílik gyakorlatilag korlátlan felhasználási lehetőség. A jelenleg létező minden formátum és jel számára elérhető csatlakozókártya közvetlenül és helytakarékos módon a megjelenítő többfunkciós fogadóaljzataiba illeszthető. Minden analóg (pl. RGB, Komponens Video, S-Video, Kompozit) vagy digitális jelforrás (például HDMI, DVI, SDI, HD-SDI) támogatott. Ezen felül egy WLAN modul lehetővé teszi a készülékek bármilyen, vezeték nélküli hálózatba történő integrálását. A strapabíró Panasonic plazma megjelenítők különösen alkalmasak a POS és POI helyszíneken, valamint bemutatókon, konferenciatermekben, kiállításokon, biztonsági szolgálatok megfigyelőhelyein vagy vasútállomások információs egységeinél történő felhasználásra.

Új technológiák a látható javulás érdekében
Az alkalmazási területek és környezeti feltételek legkülönfélébb területein biztosított maximális képminőség érdekében a Panasonic mérnökei rengeteg új technológiát fejlesztettek ki. Továbbfejlesztett ˝Új MACH Panel˝: Ennek legfőbb jellemzője a megújult, sokkal finomabban elhatárolt cella struktúra. A cella foszforbevonatú felületét keresztdarabok alkalmazásával növelték meg. Ennek eredményeképpen a fényhatásfok és a fénykibocsátás 10 százalékkal megnőtt, az élettartam jelentősen hosszabb lett, ugyanakkor az energiafogyasztás a korábbi modellekhez képest javult. A felhasznált foszfor minőségi javításának köszönhetően a megjelenítők gyakorlatilag érzéketlenek az állóképek esetén tapasztalható úgynevezett beégésre.

˝Adaptív Automatikus Jelerősítés Szabályozás (AGC)˝: Ez az újonnan kifejlesztett fényerősség szabályozás a zaj megnövelése nélkül fokozza a teljes kép általános fényességét. A kép sötét részeinek fényessége nem nő meg, az adaptív AGC arra nincs hatással. Ez pedig összességében a kontraszt tartomány jelentős növekedéséhez vezet.

˝Nagy precizitású MPD zajcsökkentés˝: A mozgás érzékelésének ezen új módszere láthatóan csökkenti az interferenciát – az úgynevezett maradványzajt -, amit a mozgó képek megjelenítése okoz. Az eredmény: éles, tiszta kép még az olyan gyorsan mozgó képsorok esetében is, mint például a sportesemények.

˝3D színkezelő rendszer˝: A hagyományos kétdimenziós rendszerekkel ellentétben ez az új képjavító eljárás egy háromdimenziós színmátrixon működik (színtónus, telítettség és fényerő) és ebből eredően még erőteljesebb színeket és abszolút természetes megjelenésű bőrtónusokat eredményez.

˝Aktív I/P konverzió˝: A Panasonic ezzel az új, váltott sorosról progresszívre történő jelkonverziós funkcióval egy intelligens képjavító folyamatot hozott létre. A lassabb mozgások kiértékelése pontosabban történik, nagyobb számú képpont kielemzésével. Ez megszünteti a legkisebb mozgások megjelenítésekor előforduló interferenciát. A végeredmény pedig a tisztább kép és a váltottsoros képek nagyobb függőleges felbontása.

Amikor a nagy nem elég nagy
Egy belső elosztó, ami a video és PC jelek feldolgozását végzi, lehetővé teszi az akár 16 (4×4) Panasonic plazma megjelenítőből felépített videofalak összeállítását is – mindezt további berendezés alkalmazása nélkül. Ugyanakkor a komplett technológiának köszönhetően az analóg vagy nagy felbontású jelek kezelése sem lehetetlen feladat. Így könnyedén megvalósíthatók a – függőlegesen vagy vízszintesen – mintegy 6,20×3,70 méter méretű, lenyűgöző videofalak is.

A Panasonic kipróbált és bevált saját képjavító technológiái természetesen az új 7-es sorozatban is megmaradtak:
-Az ˝aszimmetrikus cella struktúra˝ megfelel a színek az emberi szem által érzékelt intenzitásának.
-Az ˝Új Valódi Fekete Meghajtó Rendszer ˝ gondoskodik a mély, telt fekete színről és az akár 4.000:1 arányú, szenzációs kontrasztról.
-A ˝háromdimenziós progresszív pásztázás˝ minimálisra csökkenti a mozgó képekben az átlós vonalak és élek egyenetlen, fűrészes megjelenítését.
-A ˝MACH Fokozó˝ növeli az élességet az éleknél és javítja a részletek pontos reprodukcióját.
-A ˝Plazma C.A.T.S. Rendszer˝ automatikusan kijavítja a fényerősséget, hogy az megfeleljen a környezeti megvilágítás erősségének.

Mindegyik modell már kapható a boltokban. A kötelezettség nélküli javasolt fogyasztói árak: a TH-37PWD7EK 800.000 forint, a TH-42PWD7EK 800.000 forint, a TH-42PHD7EK 1.110.000 forint, a TH-50PHD7EK 1.623.750 forint, és a TH-65PHD7EK pedig 3.999.000 forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés