Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell támogatás a nyílt forráskód közösségnek

Laptop

Novell támogatás a nyílt forráskód közösségnek

A Novell a FreeRADIUS és Samba projekteken keresztül kínál eDirectory API-kat a nyílt forráskód közösségnek. A nyílt forráskódot használó fejlesztők ezentúl az eDirectory címtárat használhatják biztonságos hitelesítési motorként.

A Novell bejelentette, hogy az eDirectory címtár egyes részeit rendelkezésre bocsátja a FreeRADIUS és a Samba nyílt forráskódú projektekhez, ezáltal lehetővé teszi, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők a Novell személyazonosság-kezelési infrastruktúráját alkalmazhassák, és hitelesítő eszközként az eDirectory címtárat használhassák. A Novell eDirectory képezi a Novell Nsure személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásainak alapját, és egy komplex személyazonosság-tárat biztosít mind a felhasználói, eszköz és alkalmazás adatok, mind pedig az ezeket összekötő házirendek számára.

A Novell pont azt a kódot biztosítja, amellyel a biztonsághoz kapcsolódó, de korábban kiadásra nem került eDirectory API-kat (alkalmazásprogramozási felületek) biztonsági hitelesítésre lehet használni. Ez a támogatás egy olyan helyzetet teremt, amelyben más gyártók és a nyílt forráskódú projektek is élvezhetik számos előnyét a Novell eDirectory élvonalbeli biztonsági lehetőségeinek – amelyekhez eddig csak a Novell eDirectory felhasználók jutottak hozzá. Egyúttal megvalósítható lesz a hitelesítés olyan protokollok esetében is, melyek korábban még nem tudták támogatni az LDAP-t (Lightweight Directory Access Protocol – kis méretű címtárhozzáférési protokoll).

„Ez nagy előnyt jelent a Samba projekt számára. Lehetővé teszi, hogy a díjnyertes Novell eDirectory segítségével egy biztonságos, egyetlen ponton történő bejelentkezés-hitelesítést valósítsunk meg a Samba tartományvezérlőket használó Windows klienseknél. Mostantól a CIFS és SMB kliensek megoszthatják az ügyfelek vállalati környezetében integrált hitelesítést.” – mondta Jeremy Allison, a Samba társszerzője.

A Novell meglévő eDirectory felhasználóinak is előnyös ez a lépés, hiszen a Novell azt a kódot is elkészítette, amellyel az eDirectory és a FreeRADIUS projektek integrálhatóak. Ily módon a Novell ügyfelei a FreeRADIUS vezeték nélküli hitelesítési szolgáltatásaihoz jutnak hozzá az eDirectory-val. Emellett az eDirectory következő verziója már tartalmazni fogja a FreeRADIUS támogatást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés