Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyfokú rugalmassággal bír az új Lifebook E8020 notebook

Laptop

Nagyfokú rugalmassággal bír az új Lifebook E8020 notebook

A felső kategóriás eszköz olyan professzionális felhasználóknak készült, akik teljes körűen felszerelt, ugyanakkor rugalmas rendszert keresnek.

Ati Mobility Radeon X600 grafikus vezérlővel és 15,1 hüvelyk képátlójú 1600×1200 felbontású SXGA+ TFT kijelzővel szerelték fel a Lifebook E8020-ast. A Sonoma alapokra épülő noteszgépek könnyedén a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók. A Multibay elnevezésű egységes kialakításnak köszönhetően a noteszgép DVD írója egyetlen mozdulattal kivehető, és a helyére beilleszthető egy második akkumulátor vagy egy második merevlemez. A rendszer két akkumulátorral akár 8 órás folyamatos működésre is képes.

Az Intel 915PM lapkakészlettel dolgozó Lifebook E8020 noteszgép hazánkban márciustól elérhető. Az integrált grafikus megoldással (Intel Graphics Media Accelerator 900) és 15,1 hüvelyk képátlójú, 1024×768-as felbontású XGA TFT kijelzővel ellátott Lifebook E8020 modell 2005 májusában kerül piacra. A vállalat ezzel egyidőben más noteszgép-sorozatait is az Intel új lapkakészleteivel szereli fel.

Biztonság
A Lifebook E8020 a biztonságos kommunikáció érdekében minden szinten védett, és az illetéktelen használattal szemben is felvértezi gazdáját. A rendszer betöltésekor a felhasználónak a gép biztonsági paneljén található öt hardvergombbal meg kell adnia hozzáférési kódját. A használat során ugyanezek a gombok a fontosabb funkciók vagy speciális alkalmazások gyorsbillentyűiként használhatók. A rendszert emellett dupla jelszavas védelem is óvja a jogosulatlan hozzáférés ellen, a merevlemez-meghajtó tartalmát pedig csak külön jelszó megadásával lehet elérni.

Az intelligens kártyák egyszerű használatáról smartkártya-olvasó gondoskodik, az opcionális TPM modul pedig emelt szintű tranzakcióvédelmet biztosít. A Lifebook E8020 masszív magnéziumháza megóvja a rendszert és adatait a napi használat során akaratlanul is előforduló mechanikai sérülésektől. A Fujitsu Siemens Computers többi noteszgépéhez hasonlóan, a Kensington zár fizikailag akadályozza meg a noteszgép elmozdítását.

Felügyelet
A noteszgép karbantartását és az adminisztrálást DeskView kliens-felügyeleti alkalmazás egyszerűsíti. Ez a megoldás tovább növeli a rendszer rendelkezésre állását, és mérsékli a folyamatos üzemeltetés költségeit. A BIOS és a riasztások felügyelete része a gép alapkiépítéséhez tartozó Deskview csomagnak. A bonyolultabb feladatokat, mint például az alkalmazásszoftverek távtelepítése, az operációs rendszer migrálás, a több hálózatra kiterjedő hardver- és szoftverleltár-készítés vagy a licenckezelés, az opcionális ManageITSuite Migration és ManageIT Suite Controlling megoldások segítségével lehet elvégezni.

Ergonómia
Az egyszerű kezelés és a halk működés csupán kettő a Lifebook E sorozat főbb jellemzőinek sorából. A rendszer kialakításakor az ergonómiát is szem előtt tartották, ezért nagy fényerejű kijelzővel és nagyméretű billentyűzettel látták el a gépet. A perifériák csatlakoztatását portreplikátor egyszerűsíti. A Lifebook E8020 tápegysége és portreplikátora egyaránt kompatibilis a Lifebook E8010 és S7010 sorozat noteszgépeivel, ami különösen akkor praktikus, ha több, eltérő Lifebook modellt használó kolléga osztozik az irodában egy íróasztalon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés