Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Infokommunikációs Roadshow

Laptop

Magyar Infokommunikációs Roadshow

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter vezetésével kormányzati és üzleti delegáció tárgyal Kínában.

A dinamikusan fejlődő magyar-kínai ICT kapcsolatok továbbvitele céljából – a kínai IT miniszter meghívására – Kovács Kálmán miniszter vezetésével Peking, Shenzhen és Hong Kong városát érintő Magyar ICT roadshow-ra kerül sor 2005. január 24. és 29. között Kínában.

Az IHM miniszter vezette delegáció tagjai kormányzati részről Huszty András, a kínai kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Garamhegyi Ábel, a GKM befektetésekért felelős helyettes államtitkára, Boda Miklós, a NKTH elnöke és Bánhidi Ferenc, a NHH Tanácsának tagja. A magyar IT ágazat és a távközlési piac cégei (77 Elektronika Kft., eGroup Magyarország Rt., Innocenter Kft., Matáv Rt., Megatrend 2000 Rt., Synergon Rt., PanTel Rt.) képviseltetik magukat az üzleti delegációban.

A magyar delegációt a kínai gazdasági életet irányító kormányzati szerveket vezető miniszterek fogadják. A Kína high-tech központjának számító Shenzen város vezetésével folytatandó megbeszélések mellett a vállalatok sorában a Magyarországon már megjelenő ZTE, Huawei, Hisense mellett szerepel az IBM teljes PC üzletágát felvásárló Lenovo, illetve a magyarországi befektetések iránt érdeklődő China Telecom, TCL, Skyworth és Great Wall Computers. A vállalatok méretét jól mutatja, hogy 2003-as évi forgalmuk összességében meghaladja Magyarország GDP-jének 35%-át.

A mostani roadshow célja, hogy Magyarországot, mint Kína számára európai kaput mutassa be ICT és K+F kapacitásaival valamint megfelelő befektetési környezetével. Kovács Kálmán miniszter együttműködési csomagként olyan projekteket javasol a kínai partnereknek, mint a most megvalósuló Jövő Háza programba való bekapcsolódás, a 2008. évi pekingi olimpiai játékok informatikai projektjeiben való magyar részvétel és magyar-kínai IT együttműködésben létrejövő minta-város lehetősége elsődlegesen az e-közigazgatás, oktatás és IT biztonság terén.

Az elmúlt időszakban az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) nemzetközi együttműködésében jelentős eredményeket ért el az ICT terén Európa számára egyre jobban példaként, legjobb gyakorlatként szolgáló ázsiai térséggel. Fontos állomása volt ennek a folyamatnak a 2004 októberében Budapesten 9 ázsiai ország kormányzati és üzleti ICT elitje részvételével megrendezett Ázsia@Magyarország Információs Társadalom Fórum. A Fórum vendégeként – világméretben is meghatározó üzleti potenciált felvonultató cégek kíséretében – eredményes magyarországi tárgyalásokat folytatott Wang Xudong kínai informatikai miniszter.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés