Connect with us

technokrata

FlexServer: az Albacomp új szervercsaládja

Laptop

FlexServer: az Albacomp új szervercsaládja

Az Albacomp bejelentette új szerver termékcsaládját. A FlexServer termékcsaláddal az Albacomp az utóbbi években tapasztalható szerver piacbővülésre reagál, ami 2004-ben várhatóan eléri a 20 %-ot.

Az Albacomp a FlexServer család előnyeként a vadonatúj Intel szerver technológiákat, az országos értékesítési és szervizhálózatot, illetve a 8 órán belüli garantált helyszíni javítást emelte ki.

A közép- és kelet-európai (CEE) szerver piac az IDC adatai alapján 17 %-kal bővült 2003-ban, míg a 2004-es növekedést 20 %-ra becsülik az IDC szakemberei. 2003-ban az új PC eladások legjelentősebb része a mikro-, kis- és közepes vállalatok szegmensében realizálódott, a teljes szerver eladások több mint 90 %-át a 25000 USD érték alatti (volume) szerverek adták. Az adatok alapján a piaci igények a kisebb vállalkozások igényeit is kielégítő x86 volume szerverek irányába tolódtak el, és a szakemberek további bővülésre számítanak. Előzetes becslések szerint az x86 szerverek magyarországi piaca több mint 15 %-kal nő 2004-ben.

Az Albacomp – az Intel stratégiai szerver partnereként – a mikro-, kis- és közepes vállalatok növekvő igényeinek kiszolgálására alkotta meg a FlexServer termékcsaládot. Az új termékcsalád szervereit az Albacomp nem kizárólag önálló egységként, hanem szolgáltatáscsomaggal együtt is értékesíti. ˝Az Albacomp leveszi a mikro-, kis- és közepes vállalatok válláról az üzemeltetés és karbantartás terheit, esetenként kiváltva a rendszergazdákat˝ – mondta el Nagy Csaba, az Albacomp Rt. termékmenedzsere.

˝FlexServer termékeinknek számos további előnye van a jelenleg kapható szerverekhez képest. Legfontosabb az Albacomp országos értékesítési és szervizhálózata, aminek köszönhetően 8 órán belül garantáljuk a helyszíni hibaelhárítást. Tehát nem csupán azt vállaljuk, hogy versenytársainkhoz hasonlóan bizonyos határidőn belül megállapítjuk a problémát, hanem vállaljuk a 8 órán belüli javítást az ország teljes területén˝ – tette hozzá Nagy Csaba.

Az Albacomp szakembere további előnyként a 3 év helyszíni garanciát, a szerverekben található összes alkatrész minőségi tesztelését, a rugalmas konfigurálási lehetőséget és a távfelügyelet lehetőségét emelte ki. ˝Az új technológiáknak köszönhetően ezen szerverek teljesítménye és skálázhatósága jelentősen megnőtt. Nagyon fontos újítás a 64 bites memóriakezelés, a továbbfejlesztett SpeedStep technológia és az ezt kiszolgáló DDR2 memória szabvány˝ – nyilatkozta Nagy Csaba.

˝Az Albacomp már régóta nem egyszerűen hardver összeszerelő, hanem inkább megoldásszállító. Ez egy jól átgondolt stratégiának köszönhető, amelynek részét képezte a Centrino technológiát használó notebookok bevezetése, és amelybe ugyancsak jól illeszkedik a szerverek megjelenése kínálatukban˝ – mondta el Golubeff Róbert, az Intel disztribúciós igazgatója.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu