Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két nap alatt két és félmillió letöltött Firefox

Laptop

Két nap alatt két és félmillió letöltött Firefox

Töretlen népszerűségnek örvend a Mozilla Foundation által fejlesztett ingyenes böngészőszoftver.

A kedden letölthetővé vált végleges változat akkora sikernek bizonyult, hogy alig két nap alatt több mint 2,5 millió letöltést produkált, számolt be büszkén Mithcell Baker, a nonprofit Mozilla Foundation elnöke. Igaz, ez a szám becslésre alapszik, de a felfokozott várakozásnak (no meg a felhasználók által szponzorált reklámoknak) köszönhetően minden valószínűség szerint nem tévedhetett nagyot Baker.

A sikert – nem meglepő módon – a Google is ki szeretné használni, ezért egy, a Mozillával kötött megállapodásuk révén jelen van a böngészőt fejlesztő szervezet weblapján egy keresőcsíkkal (illetve magában a szoftverben is megtalálható a Google ˝keze nyoma˝). ˝Kezdőlapunk megújult, reagálva a felhasználói kérelmekre.˝ – mondta Baker. További összefonódásra utal az is, hogy a Google hostolja a Firefox kezdőlapját, aminek az az oka, közölte az alapítvány elnöke, hogy az internetes keresésről elhíresült vállalat technikai infrastruktúrája sokkal inkább képes kiszolgálni a nagy adatforgalmat.

Hónapokon keresztül cirkulált az a feltételezés, hogy a Google saját webböngészőt fejleszt, sokan azt is tudni vélték, hogy a Mozilla Foundation hathatós támogatásával. Habár ezt mindkét oldal határozottan cáfolta, a két cég közötti kapcsolat egyre szorosabbá válása egyértelmű. Különösen annak tükrében, hogy a Mozilla nemrég jelentette be jövőre vonatkozó terveit, melyben jobb asztali keresésről számolt be a következő Firefoxot illetően. Ez szépen beleillik a Google stratégiájába is, hiszen ez utóbbi nemrég mutatta be ezirányú fejlesztéseinek első változatát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés