Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoft nem tart az alternatív böngészőktől

Laptop

A Microsoft nem tart az alternatív böngészőktől

Alig pár nappal a Firefox 1.0-s végleges változatának Internetre való kikerülése után a Microsoft védelmébe vette saját ˝gyermekét˝, azt ecsetelve, hogy az Internet Explorer semmivel sem nem kevésbé biztonságosabb, mint a többi böngésző.

A Microsoft ausztráliai részlegének biztonságért és termékmenedzsmentért felelős vezetője, Ben English pár nappal a végleges Firefox megjelenése után nyilatkozott úgy, hogy nem tartja kevésbé biztonságosnak a Remond által fejlesztett browsert riválisainál. ˝Mivel az IE szinte mindenhol megtalálható, sokkal többet lehet hallani róla, de nem hiszem, hogy az Internet Explorer bármennyivel is kevésbé lenne biztonságos, mint a többi böngésző.˝ – közölte English.

Steve Vamos, aki szintén Ausztráliában dolgozik – a Microsoft ügyvezető igazgatójaként -, egyetértett kollégájával, s megjegyezte azt is, hogy szerinte szoftverük piaci részesedése nincs támadás alatt, utalva arra, hogy nem tart(anak) a Firefox kedveltségének rohamszerű növekedésétől. ˝Nem hiszem, hogy ez realitás lenne. Sok megjegyzést hallottam már, de semmi konkrétum nincs, ami ezt alátámasztaná.˝ – mondta Vamos, aki szerint az Internet Explorer nem szenved hiányt funkciókban, csak talán nem világosították fel az embereket eléggé a lehetőségek kihasználásáról.

Az igazgató egyébként sosem használt Firefoxot, ennek ellenére kijelentette, hogy szerinte csak a nyíltforrású közösség által csapott túlzott hírverés miatt érzi hiányosnak az emberek egy része az Internet Explorert. Vamos szerint, ha az emberek új funkciókat akarnak, arról tájékoztatják a vállalatot. ˝Nem értek egyet azzal, hogy csak azért, mert egy (rivális) termék rendelkezik egy adott képességgel, amivel a mienk nem, akkor az máris fontos lenne. Ez nem így van. Csak akkor fontos, ha a felhasználók irányából igény mutatkozik rá.˝ – fejtegette az igazgató.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés