Connect with us

Hirdetés

technokrata

Élmezőnyben a Samsung HDD-k

Laptop

Élmezőnyben a Samsung HDD-k

A Samsung felismerve, hogy a merevlemezes tárolók piaca az egyik legdinamikusabban fejlődő terület a számítástechnikában, komoly beruházásokkal és következetes munkával mára a világ egyik legnagyobb gyártójává lépett elő.

Nemcsak a gyártás, de a kutatás+fejlesztés területén is jelentős munkát végez, melynek eredménye merevlemezes tárolói kimagasló paramétereiben érhető tetten. A 7.200 fordulat/percnél kisebb sebességű merevlemezt a notebook-ba szánt modelljeinél kínál a Samsung (5.400 fordulat/perc).


A merevlemezes tároló a számítógép legellentmondásosabb részegysége. Miközben a gép legfontosabb elemének tekinthetjük, a PC legmélyén őrzi fontos adatainkat. A laikus felhasználók igazán csak a tároló kapacitás rohamos növekedésében érzékelik az iparág fejlődését. Összességében csökken a gyártói részvétel a merevlemezek piacán, annak ellenére, hogy egy olyan termékről van szó, amelynek gyártott darabszáma az alaplapok, monitorok számával megegyezik.

A Samsung fejlesztéseivel, alkalmazott technológiáival élen jár a HDD-k paramétereinek javításában, mindig a legkiválóbb készülékekkel áll a felhasználók rendelkezésére. A NoiseGuard és SilentSeek technológiája két fronton hat. Egyrészt a kivitelezéssel korlátozza a zajforrásokat, másrészt a lemeztányér forgatásánál és a fejmozgatásnál megjelenő zajokat is drasztikusan csökkenti, különösen az emberi fül számára érzékeny frekvencia tartományokban. Készülékeinek kiváló zajtényezői a legcsendesebb merevlemezes tárolók közé avatják. A merevlemezes tárolók legfontosabb paramétere a megbízhatóság. A megbízható, problémamentes működés biztosítása több összetevőből áll. Elsősorban biztosítani kell, hogy míg a HDD a számítógépbe jut a lehető legnagyobb védelmet élvezze a rázkódásokkal és ütésekkel szemben.

A Samsung által alkalmazott SSB technológia védi a szállítási sérülésektől a tárolót, az ImpacGuard megoldás a fej szerelvény megbízható működését növeli. Szintén a megbízhatóság garanciája az igen magas két meghibásodás közötti idő faktor, az alkalmazott alkatrészek 5 éves élettartama és az igen alacsony hőtermelőérték, melyek a Samsung készülékeire jellemzőek. A kevésbé kritikus paraméterek tekintetében – puffer méret, hozzáférési idők – is az élvonalba sorolhatók a Samsung HDD-k.

Mindezek a tulajdonságok elérhető árakon állnak a vásárlók rendelkezésére, így nem véletlen, hogy a Samsung HDD divízió SP 1213C készüléke a PC World magazin összehasonlító tesztjeiben a Legjobb vétel díj után Teszt győztes is lett. Mivel a Samsung bízik saját gyártói eltökéltségében a vétel után is vásárlója mögött áll a minden típusra vonatkozó három éves garancia biztosításával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés