Connect with us

technokrata

A Sun már szállítja a Java platform új verzióját

Laptop

A Sun már szállítja a Java platform új verzióját

A Sun Microsystems, a Java technológia létrehozója és legfőbb támogatója bejelentette, hogy már általánosan elérhető a Java 2 Platform Standard Edition (J2SE) 5.0.

Mint a Java Community Process (JCP) keretében fejlesztett legnagyobb projektben, a J2SE 5.0 elkészítésében közel 160 szakértő vett részt, hogy olyan funkciókat tervezzen, amelyek megkönnyítik a szoftver használatát és növelik az általános teljesítményt a rendszerfelügyelet terén vagy az asztali kliensekre gyártott alkalmazások készítésénél. A J2SE 5.0 szakértői csoportjaiban résztvevő iparágvezető cégek között olyanok szerepeltek, mint az Apache Software Foundation, az Apple Computer, a BEA Systems, a Borland Software, a Cisco Systems, a Fujitsu, a HP, az IBM, a Macromedia, a Nokia, az Oracle, az SAP AG, a SAS Institute, a SavaJe Technologies és a Sun Microsystems. A kényelmesen használható J2SE 5.0 a Java platform és programozási nyelv legjelentősebb frissítése az elmúlt évtizedben.

A J2SE 5.0 tizenöt Java Specification Request (Java specifikációs igény, JSR) komponensből eredeztethető. Az új Java platform legfontosabb tulajdonságai a következők:
A fejlesztés megkönnyítése – A Java nyelvet használó programozók még hatékonyabban és termelékenyebben dolgozhatnak az új Java nyelvi funkciókkal, amelyek gyorsabb és biztonságosabb kódolást tesznek lehetővé.
Monitoring és felügyelet – Az új platform verzió legfontosabb eleme, hogy a Java virtuális gép és a Java technológiára épülő alkalmazások monitorozhatók és felügyelhetők a Java menedzsment kiterjesztések (Java Management Extensions) beépített támogatása révén.
Gazdag funkcionalitású asztali gépek – Új, sokkal modernebb grafikus felhasználói felületet a Java-alkalmazásokhoz. A J2SE 5.0 teljeskörű támogatást nyújt a nemzetközi használathoz, és a Linux és Solaris operációs rendszerekhez készült az OpenGL API-n keresztül lehetővé teszi a hardvergyorsítást is.
Nagyobb teljesítmény és méretezhetőség – Az új verzió a teljesítmény terén is tartalmaz fejlesztéseket, például gyorsabb rendszerindítást biztosít, kevesebb memóriát foglal, és a JVM automatikus hangolása is segít abban, hogy a J2SE 5.0 az előző változatokhoz képest nagyobb összteljesítményt mutathasson fel az alkalmazások használata és a fejlesztés során.

A J2SE-t 1998. decemberi megjelenése óta körülbelül 150 millióan töltötték le; és ezzel folyamatosan túlsúlyban van a telepített Java technológiás alkalmazások felhasználóinak táborában. Tíz vezető PC-gyártó közül kilenc ma már gyárilag telepíti a Java Runtime Environmentet rendszereibe. Ezek a gyártók – amelyek együttesen a PC-piac 60 százalékát képviselik – a következők: Acer, Apple, Dell, Gateway, HP, Fujitsu-Siemens, Samsung, Tsinghua Tongfang és Toshiba.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin