Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forma-1 és az adatbiztonság

Laptop

Forma-1 és az adatbiztonság

A Ferrari aerodinamikai kutatási- és fejlesztési adatközpontja az APC InfraStruXure architektúráját használja.

Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy a Scuderia Ferrari Marlboro Forma 1-es csapat a közelmúltban az APC InfraStruXure architektúráját választotta a Ferrari Maranellóban (Olaszország) működő új kutatási és fejlesztési központjába. Az aerodinamikai modellezéshez a Ferrari teljes körű adatközponti infrastruktúra megoldást vásárolt az APC-től, amely egy integrált, rackszekrény alapú táp-, hűtési, környezet-felügyeleti biztonsági rendszer.

Ez a rendszer biztosítja ezentúl az informatikai infrastruktúrát a Ferrari számára, amely a cég Forma 1-es autóinak aerodinamikai modellezéséhez nélkülözhetetlen szoftveres szimulációit végzi majd. A modellező rendszer teljesítményigénye jelenleg több száz kW. Az InfraStruXure a szerverkapacitás szempontjából bővíthető architektúrát biztosít a tápellátás, a hűtés, a felügyelet és a szolgáltatások számára. Ez a bővíthetőség jelentősen csökkenti az eddig jellemző túltervezést, az igények téves felmérését, késedelmet és kockázatot, továbbá igazodik a mai nagy teljesítménysűrűségű informatikai eszközök igényeihez.

A Ferrari a számítógépes modellezést egy nagy szuperszámítógéppel valósította meg, mely AMD Opteron processzoros, linuxos fürtözött szerverekből áll. A szekrényenkénti 10 kW hőteljesítmény elvezetésére az APC architektúrája bizonyult a legalkalmasabbnak, amely az integrált hűtési rendszer révén rackenként 20 kW hőteljesítményt képes elvezetni. (Ez egy teljes nagyságrenddel meghaladja a hagyományos hűtési rendszerekkel biztosítható szekrényenkénti 2-3 kW-ot.)

InfraStruXure
Az APC InfraStruXure az informatikai rendszerek létfontosságú fizikai infrastruktúrájának igény szerinti kapacitásra kiépíthető és bővíthető architektúrája. Az InfraStruXure lefedi a tápellátás, a hűtés, a rackszekrények, a felügyelet és a szolgáltatások területét, és szabványos, moduláris elemekkel teszi lehetővé az egyéni igények szerinti megoldás kialakítását. Ennek a szabványosságnak és az APC Interneten keresztül használható konfiguráló eszközének köszönhetően olyan könnyen bővíthető rendszer alakítható ki, amely támogatja a változó igények kielégítését és a jövőbeni igényekhez igazodó bővítést.

Az APC technológiája nagy rendelkezésre állást, sokoldalú megoldást és gyors bevezetést tesz lehetővé, ugyanakkor a kábelrendezőktől a géptermeken át az adatközpontokig csökkenti az informatikai rendszerek élettartam-költségeit. A hálózatok létfontosságú fizikai infrastruktúrájának egyre fontosabb része az integrált felügyelet, amire az APC átfogó megoldásokat nyújt. Ilyen megoldása az informatikai vezetők és a létesítményvezetők számára kínált, böngészőn keresztül elérhető InfraStruXure Manager, amellyel szekrényenként vagy helyiségenként figyelhető és felügyelhető a tápellátás, a hűtés és a környezet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés