Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dataplex: dupla forgalom, pozitív EBIDTA

Laptop

Dataplex: dupla forgalom, pozitív EBIDTA

Duplázza forgalmát és EBIDTA pozitívba fordult a Dataplex Kft.

2004 első hat hónapjában 306 millió forint nettó értékesítési árbevételt ért el az infokommunikációs infrastruktúra-szolgáltatás magyarországi piacvezetője, a Dataplex Kft., pontosan kétszer annyit, mint a megelőző év azonos időszakában, és csaknem annyit, mint teljes tavalyi forgalmának értéke.

A Béres Csoport három évvel ezelőtt alapította a Dataplex Telekommunikációs Kft.-t, amely minden évben háromjegyű növekedést produkált. A több milliárdos befektetéssel létrehozott, 8 800 m² alapterületű adatközpontot hasznosító vállalat ebben a félévben ért el először EBIDTA pozitív eredményt: az amortizációt nem tartalmazó üzemi eredmény 19,7 millió forint volt. A társaság 2004 második félévében a forgalomnövekedés gyorsulásával, a 2003. évit kétszeresen meghaladó árbevétellel és 95 millió forintos EBIDTA-val számol.

Az eredményesség látványos javuláshoz hozzájárult a piaci igényeknek az IT outsourcing iránti folyamatos növekedése, a Dataplex szolgáltatási portfolió bővítése, valamint a költségek további ésszerűsítése. A növekedésben szerepet játszott annak a 2400 m² területű irodaháznak a forgalma is, amelyet elsősorban a Dataplex infrastruktúra-bérlők irodai igényeinek kielégítésére vásárolt a társaság az év elején.

A Dataplex szolgáltatásainak hatóköre jelentősen bővült az idén: számos nemzetközi pénzintézet és globális vállalat helyezte el európai és regionális adatforgalmát biztosító üzletkritikus informatikai berendezéseit a budapesti adatközpontban. Ugyanakkor az ipari szektor hazánkban működő vezető vállalatai is két és félszer akkora nagybiztonságú infokommunikációs területet vesznek igénybe, mint egy évvel ezelőtt.

Az év végéig a jelenleginél csaknem ötször nagyobb EBIDTA eredménnyel kapcsolatos várakozásait a Dataplex menedzsmentje egyebek között arra a körülményre alapozza, hogy a Budapestre folyamatosan áttelepítő multinacionális vállalatok számára jelenleg nem áll rendelkezésre versenyképesebb lehetőség, mint az, hogy Közép-Európa legnagyobb és legjobban felszerelt adatközpontjának szolgáltatásait vegyék igénybe regionális back-up, üzletmenet folytonossági és adattárolási feladataik ellátásához. A régióban egyedül a Dataplex rendelkezik az infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatásra vonatkozó ISO 9001-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal, valamint a brit UKAS intézet (United Kingdom Accreditation Service) önálló igazolásával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés