Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legvékonyabb asztali számítógépe

Laptop

A világ legvékonyabb asztali számítógépe

Az Apple bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot: a világ legvékonyabb asztali számítógépébe nagy teljesítményű PowerPC G5 processzor került.

Az Apple a párizsi Apple Expo szakkiállítás megnyitóján bemutatta az új iMac G5 modellcsaládot, nagy teljesítményű PowerPC G5 processzorokkal felszerelve; az új formatervnek köszönhetően teljes egészében a lapos képernyő házába építve. A teljes iMac G5 számítógép csupán 2 hüvelyk vastag, ezzel jelenleg a világ legvékonyabb asztali számítógépe. Az új modellcsalád tagjai 17 vagy 20˝-es aktív-mátrix képernyő és 1,6 vagy 1,8 GHz-es PowerPC G5 processzor köré épülnek.

Az egész számítógép, a tápegységgel és a tálca nélküli, ˝réstöltésű˝ optikai meghajtóval együtt a lapos képernyő házába lett építve és egy kecses alumínium lábon áll. Minden csatlakozó könnyen elérhetően sorakozik a készülék hátulján, de a választható AirPort Extreme és Bluetooth rádiós adatátviteli modulok is segítenek a kábelrengeteget csökkenteni. A formájának, kis helyigényének és csendes működésének köszönhetően az új iMac G5 beilleszkedik az otthoni vagy irodai környezetbe.

A 17˝-es modell vagy 1,6 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-ROM ˝Combo˝ meghajtóval, vagy 1,8 GHz-es processzorral és CD-RW/DVD-R ˝SuperDrive˝ meghajtóval kerül forgalomba, míg a 20˝-es modell 1,8 GHz-es processzort és ˝SuperDrive˝ meghajtót tartalmaz. A teljesen újratervezett architektúrának köszönhetően az új modellek akár 600 MHz-es előoldali rendszerbusz köré épülnek, 400 MHz-es DDR táruk akár 2 GByte-ig bővíthető, és AGP 8x buszon át illesztett Nvidia grafikus vezérlővel valamint akár 250 GByte-os kapacitású SATA meghajtóval rendelkeznek.

Az új iMac G5 modelleket már az alapoktól az Apple iLife ´04 programcsomagjának igényeihez hangolták. Az iLife ´04 természetesen minden új iMac G5 modellre telepítve van, és tartalmazza az iTunes szoftvert a digitális zenei gyűjtemény kezeléséhez és rendszerezéséhez, az iMovie programot digitális filmek vágásához és szerkesztéséhez, az iDVD szoftvert DVD videók összeállításához, az iPhoto programot a digitális fényképek kezeléséhez és rendszerezéséhez, valamint a GarageBand szoftvert, mely az iMac G5 számítógépből professzionális zenei stúdiót varázsol.

Az új iMac G5 3 darab USB 2.0 kaput kínál, illetve további 2 kaput az Apple USB billentyűzeten. A két FireWire 400 kapu lehetővé teszi digitális kamerák, valamint az iPod és iSight csatlakoztatását. A vezeték-nélküli hálózatokat a beépített Bluetooth modul és a választható AirPort Extreme kártya teszi könnyedén elérhetővé. A hagyományos, vezetékes hálózatokhoz a beépített 10/100Base-T Ethernet kapu és az 56 kbps sávszélességet biztosító V.92 modemen keresztül lehet az új iMac G5 számítógépeket csatlakoztatni.

Az új iMac G5 számítógépekre a Mac OS X 10.3 ˝Panther˝ operációs rendszer van telepítve, mely olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint az iChat AV videó-konferencia szoftver; a FileVault, mely 128-bites titkosítással védi meg a bizalmas dokumentumokat; az Exposé effekt, mely segít a számtalan nyitott ablak között eligazodni; az Instant On technológia, mely pillanatok alatt újra üzemkésszé teszi az alvó számítógépet; vagy az önműködő, intelligens hálózatkezelés. Az iMac ezen kívül előre telepítve tartalmazza az AppleWorks szoftvert, valamint kiegészítő programokat és próbaváltozatokat.

Az új iMac hamarosan megrendelhető lesz a magyarországi hivatalos Apple viszonteladóknál is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés