Connect with us

technokrata

Korszerű IP-telefónia Magyarországon a Megatrend és az Integrated Research révén

Laptop

Korszerű IP-telefónia Magyarországon a Megatrend és az Integrated Research révén

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere.

Jelenleg az Integrated Research Prognosis IP Telefon Menedzsment (IPTM) termékének 7.07-es verziója fut több magyarországi helyszínen tesztelés céljából, így például a Cisco Magyarországnál is. A Prognosis támogatja a Cisco Unity, a Cisco Customer Response, a Cisco Callmanager, valamint a legújabb Cisco Callmanager Express alkalmazást. Az Integrated Research Cisco AVVID partner, amely többek között azt jelenti, hogy az alkalmazás mindenre kiterjedő tesztelésen ment keresztül, és teljes mértékben megfelel a Cisco ajánlásainak.

„A Prognosis előnye a többi menedzsment szoftverrel szemben az, hogy nem igényel különösebb hardvert, akár egy egyszerű notebookon is futtatható, valamint a beépített adatbáziskezelő, illetve jelentéskészítő alkalmazásnak köszönhetően nincsenek további szoftver költségek.” mondta el Prikk János, a Megatrend IT Infrastruktúra üzletágának a vezetője.

Az IPTM előnyei az egyszerű installálás, könnyű konfigurálhatóság, a valós idejű hibajavítás, SLA, teljesítmény és esemény menedzsment, a beépített hardver menedzsment, a ténylegesen valós idejű mintavételezés (akár 2 másodpercenként, minimális CPU-terheléssel), az integrált adatbázis a későbbi riportok és összehasonlító táblázatok készítéséhez, a mély diagnosztikai lehetőségek, valamint a nagyfokú skálázhatóság (akár több száz cluster és több ezer telefon). A menedzsment szoftver segítségével akár 50 felhasználós IP-telefonrendszertől kezdve, legfeljebb 6000 Ft/felhasználó éves díjért teljeskörű felügyelet alá vonhatjuk az egész IP-telefonhálózatot.

Az Integrated Research szorosan az IP-telefóniához kapcsolódóan fejlesztette ki az IP Telephony Assessor (IP Telefonhálózat Felmérés) alkalmazást. Ennek segítségével felmérést végezhetünk a VOIP hálózat kialakításának lehetőségeiről és előnyeiről, mielőtt tényleges beruházást vagy akár „próbaüzemet” végeznénk valós IP-telefonokkal. A valós idejű Prognosis architektúra garancia arra, hogy a meglévő adathálózati eszközök segítségével meghatározhatóak legyenek a VOIP alkalmazások segítségével kiaknázható maximális lehetőségek. Az alkalmazás általánosan elfogadott mérőszámokkal generál eredményeket a hálózati VOIP lehetőségeiről. Az IP Telephony Assessor része az IPTM-nek, de külön alkalmazásként is hozzáférhető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin