Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szörfözés az Interneten és a hullámokon – egyszerre!

Laptop

Szörfözés az Interneten és a hullámokon – egyszerre!

Egy érdekes gondolat öltött kézzelfogható formát nemrég, az Intel Centrino mobilplatformját ötvözték a szörfdeszkával, így vezetékmentes kapcsolat révén egyszerre lehet szörfözni a Világhálón és a hullámok között.

Az Interneten szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint az Intel – nyilvánvalóan reklámcélokból – olyan szörfdeszkát készítetett, ami egy Centrino noteszgéppel egybeépítve lehetővé teszi a ˝dupla szörfözést˝. Még a múlt héten érkeztek az első beszámolók arról, hogy a vezetékmentes hálózati eléréssel is rendelkező platform révén a hullámok lovasai nem maradnak modern technológia nélkül még a parti vizeket szelve sem.

Voltaképp e-mailt lehet olvasni, vagy akár rögzíteni is lehet egy-egy jobban sikerült szörfözést a ˝moddolás˝ révén. Az persze nem kétséges, hogy egy ilyen eszköz használatához igen nagy ügyességre van szükség, hiszen aki éppen egy hullámot próbál meglovagolni, elég nehezen kezelheti a deszkába integrált Centrino technológiát. Készítői igen ötletesen oldották meg a ˝készülék˝ energiaigényének kielégítését: napelemekkel is el van látva a szörfdeszka, így a parton hagyva szépen lassan feltöltődik a napfénytől.

Maga az eszköz egyébként Wireless Technology Surfboard névre hallgat, s a 2004-es Intel GoldCoast Oceanfestre készült el. Ez a fesztivál a sportok és a koncertek kedvelőinek nyújtott kikapcsolódást a múlt hét végén az USA-ban. A deszkát Duncan Scott, egy profi szörfös ˝törte be˝. Scott pozitívan értékelte az Intel víziójának megvalósulását: ˝A közeljövőben vezetékmentes kapcsolattal valós időben továbbított videojelek révén lehetővé válik, hogy a nézelődők is ´együtt´ szörfözhessenek a legjobbakkal, legyenek bárhol is a világon.˝

Még több kép látható az eszközről a brit Pocket-lint weboldal lenti linkjére kattintva.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés