Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple: Mac-es, Windows-os, linuxos gépek távvezérlése

Laptop

Apple: Mac-es, Windows-os, linuxos gépek távvezérlése

Az Apple Computer hétfőn jelentette be a Remote Desktop 2-es változatát, mely számos új képességgel van felszerelve.

A hét elején tett bejelentés szerint a hálózati menedzsmentre képes szoftver segítségére lehet azon felhasználóknak, akik távolról felügyelnek Mac OS X-es rendszereket – de Windows-os és linuxos számítógépek monitorozása is megoldható a Remote Desktop 2-vel. A program – elődjéhez képest – több mint ötven új funkcióval gazdagodott, közölte Steve Jobs cége. Például ide tartozik a desktop menedzsment feladatoknak a kezelése, mint például egy operációs rendszernek vagy egy alkalmazásszoftvernek a telepítése, vagy hardveres, szoftveres jelentések készítése, parancsok végrehajtása stb.

Rendelkezik képernyő megosztási funkcióval is, melynek révén egy helpdesk feladatokat ellátó munkatárs segíthet távolról megoldást nyújtani egy problémára. Lehetőség van a Virutal Network Computinget engedélyező számítógépek irányítására is, még abban az esetben is, ha azok Windows-t vagy Linuxot futtatnak. Egyes feladatokat ráadásul nem csak azonnal lehet végrehajtani a távoli rendszerben – akár időzítés is beállítható bizonyos taskok lefuttatására.

A program júliustól válik elérhetővé, 300 dolláros javasolt kiskereskedelmi áron. Ezért tíz számítógép távoli vezérelhetőségét kapja meg a felhasználó, de az 500 dolláros változat megvételével eltűnik ez korlát, s bármekkora nagyságú rendszerek menedzselésére felhasználhatóvá válik a szoftver.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés