Connect with us

Hirdetés

technokrata

Statisztika: Több mint 10 éve HP támogatással

Laptop

Statisztika: Több mint 10 éve HP támogatással

A HP együttműködési szerződést írt alá a Statisztika Petőfi Sport Club Asztalitenisz Szakosztály újabb támogatásáról.

A HP és a sport kapcsolata igen nagy múltra tekint vissza a vállalat életében. A vízilabda, a kajak-kenu, a vitorlázás, a labdarúgás támogatása mellett nem új keletű az asztalitenisz támogatása sem: immár 13 éve a HP a KSH asztalitenisz sport klubjának szponzora – ezen együttműködés meghosszabbítására az idén ünnepélyes keretek között került sor.

„A sport és az üzleti élet között nem nehéz párhuzamosságot találni: a felkészültség, az ellenfél tisztelete, a nyerni akarás, a magas szintű szakmaiság éppúgy alapfeltétel a sportban, mint az üzletben.” – mondta dr. Beck György a HP Magyarország vezérigazgatója. „A Statisztika és a HP egyaránt területe élvonalát képviseli, bár az asztalitenisz szakosztály több évtizedes meghatározó szerepéhez hasonlóról mi azért még csak álmodunk.”

A Statisztika a 2003/2004-es bajnoki idényben talán pályafutása legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött. Az idei „leggyengébb” eredmény is egy 3. hely, igaz ugyan, hogy ez nemzetközi mezőnyben, a Bajnok Csapatok Európa Kupájában született. A Statisztika elvárásait, mércéjét jelzi ugyanakkor, hogy ez a „leggyengébb” eredmény minden más csapatnál „óriási” sikernek minősülne.

A többi eredmény összességében azonban még a megszokottnál is jobb volt, elsöprő fölényt mutatott. Minden csapatbajnokságot, amelyben a Statisztika indult, meg is nyert. Különösen kiemelkedő teljesítmény, hogy az ifjúsági játékosokból álló második csapat pedig az NB I/B osztályt nyerte meg.

További bizakodásra ad okot a csapat vonatkozásában az utánpótlás fronton tapasztalható egyeduralkodó szerep. Az a tény, hogy minden korcsoport csapatbajnoki döntőjét a Statisztika első és második csapata vívta egymással, mindennél többet mond.

A válogatott csapatokat évtizedek óta – a múlt évben is – döntő részben a Statisztika neveltjei alkotják, így természetesen a Statisztika edzői vezetik a különböző válogatott csapatokat. Várhatóan tehát a hamarosan megrendezésre kerülő Ifjúsági Európa Bajnokságon sem lesz szégyenkeznivalójuk a játékosoknak.

Az elsöprő sikerekhez nagyban hozzájárul a szakosztály stabil anyagi helyzete. Ebben nagy szerepe van a HP Magyarországnak, amely több mint tíz éve támogatja a szakosztályt, így biztosítva nyugodt körülményeket a játékosok felkészüléséhez.

A Statisztikai Petőfi Sport Club évtizedes hagyományokra tekint vissza: 1932-ben jött létre azzal a céllal, hogy a dolgozók hobbiszerű sportolásának kereteit megteremtse. Az asztalitenisz szakosztály – amely az alapítók között volt – 1954-ben szerveződött újjá, és az azóta eltelt évek alatt meghatározó tényezőjévé vált mind a hazai, mind a nemzetközi asztalitenisz-életnek.

A rendszerváltáskor a klubok rendszeres állami támogatása megszűnt, ezért szükségessé vált a profitorientált gazdasági szféra felé történő nyitás, a kapcsolatteremtés és együttműködések kialakítása.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés