Connect with us
Hirdetés

technokrata

Lehetséges együttműködések Indonéziával

Laptop

Lehetséges együttműködések Indonéziával

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter megbeszéléseket folytatott az indonéz Batami Iparfejlesztési Hivatal (BIDA) elnökével.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. április 26-án a Parlamentben fogadta Ismeth Abdullah urat, az indonéz Batami Iparfejlesztési Hivatal (BIDA) elnökét, és az őt kísérő delegációt.

A találkozó célja volt a miniszter 2004. januári indonéziai tárgyalásai során megkezdett párbeszéd folytatása, illetve a felmerült lehetőségek további egyeztetése. A lehetséges együttműködések közül kiemelkedik az ICT vonatkozású projektek kidolgozása, összhangban a folyamatban lévő „Batami Intelligens Sziget” indonéz nemzeti pilot-projekttel.

Kovács Kálmán miniszter, mint a Magyar-Indonéz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság magyar társelnöke, kiemelt figyelemmel kíséri a két ország között formálódó gazdasági együttműködést, többek között a BIDA-val való kapcsolatok fejlesztését, melynek megerősítéseként Dr. Kóka János a Magyar-Indonéz Üzleti Tanács és Ismeth Abdullah a BIDA nevében együttműködési dokumentumot aláírták alá.

* * *
Batam – Indonézia 715 km2 területű szigete – Szingapúrtól 20 km-re található. Stratégiai fekvése és Szingapúr közelsége is indokolja a sziget ipari, kereskedelmi és szállítási központtá történő fejlesztését. Az 1971-ben létrehozott BIDA e folyamat elősegítését végzi. A szigeten kialakított ipari parkba elsődlegesen a térségből (Szingapúr, Malaysia, Taiwan) érkeznek befektetők, de az USA és Ausztrália mellett számos európai (Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Dánia, Svájc) vállalat is jelen van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés