Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újjáéled a Netscape?

Laptop

Újjáéled a Netscape?

Úgy tűnik, beigazolódnak azok a híresztelések, melyek a hónap elején kaptak szárnyra: nem fejeződik be végleg a Netscape fejlesztése, sőt!

Az America Online lépései arra mutatnak, hogy még nem adta fel a Netscape felélesztésének tervét. Szakemberek felvételével akarja a cég a fejlesztéseket újra beindítani, amit Jemery Liew, a Netscape.com weboldal vezető menedzserének egy álláskereséssel foglalkozó levelezőlistán tett közleménye is alátámaszt. Igaz, a böngészőről elhíresült fejlesztés ˝drámai irányváltáson˝ esik át, írta Liew (bár azt, hogy ez mit jelent, pontosabban nem részletezte). Mindenesetre az biztosnak látszik, hogy több helyet is be akarnak tölteni a részleg termékmenedzsmentjében. Arról azonban nem tudtak pontos tájékoztatást adni, hogy jelenleg mennyien dolgoznak a projekten, mivel az AOL programozói más feladatokkal is dolgozhatnak, így nehéz meghatározni a Netscape-pel foglalkozók számát.

Egy, az AOL-hoz közeli forrás elismerte, hogy a fentiek megfelelnek a valóságnak, a cég azonban hivatalosan nem kívánta kommentálni a történtek nyilvánosságra kerülését. ˝A Netscape egy fantasztikus márka, és sokkal több rejtőzik abban, amit a portállal megtehetünk.˝ – mond Jim Whitney szóvivő – ˝Jelenleg azonban nem vagyunk arra felkészülve, hogy megtárgyaljuk terveinket [a nyilvánossággal].˝

Már régóta terjednek a pletykák arról, hogy mi is lesz a Netscape sorsa, utoljára a The Inquirer nevű online IT-bulvár újság adott hírt a rajongóknak bizakodásra okot adó információkról. Lassan már egy éve elérhető a legutolsó, 7.1-es változat: a Mozilla 1.4-es verziójára alapuló szoftver még 2003. júliusában vált letölthetővé és megvásárolhatóvá (az AOL bármelyik USA-beli felhasználó számára néhány dollárért eljuttatja a Netscape-et tartalmazó CD-t). Azóta azonban semmi lényeges sem történt – se egy update, se egy patch. Nemrég azonban America Online egyik, a vezetés nevében nyilatkozó alkalmazottja arról tájékoztatott, hogy a következő változat megjelenése a nyár legelejére várható, s a legutolsó Mozilla kódra fog alapulni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés