Connect with us

technokrata

Átadták a ´Gyurós Tibor – Az Év Informatikai Menedzsere Díjat´

Laptop

Átadták a ´Gyurós Tibor – Az Év Informatikai Menedzsere Díjat´

Az IVSZ idén is jutalmazta az elmúlt év legkiemelkedőbb informatikai menedzsereit.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1997 óta minden évben kitünteti azokat az informatikai menedzsereket, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai informatika fejlődéséhez. Idén „Az Év Informatikai Menedzsere Díj”-at, a vezetői kvalitásokat szimbolizáló karmesterpálcával együtt Illés Antal, a Humansoft Kft. ügyvezető igazgatója, míg az “Év Fiatal Informatikai Menedzsere Díj”-at Szigetvári József, az IDG Hungary Kft. lapigazgatója nyerte el. A Sofitel Atrium Szálloda dísztermében április 7-én este megrendezett ünnepségen a díjakat Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter adta át.

A díjazottak kiválasztásának menete a hagyományos módon zajlott, elsőként a pályázati felhívást az IVSZ eljuttatta tagjaihoz, az informatikához kapcsolódó intézmények, minisztériumok, valamint a sajtó képviselői részére, akik ez alapján tehették meg javaslataikat. A beérkezett jelölések alapján a Bíráló Bizottság meghozta döntését, amelynek munkájában idén is részt vállaltak az akadémia és a média prominens képviselői és dr. Szabadkai Andrea, Gyurós Tibor özvegye.

A díjazottak:

 • “Gyurós Tibor Díj” – Az Év Informatikai Menedzsere 2003: Illés Antal – a Humansoft Kft. ügyvezető igazgatója
 • Az “Év Fiatal Informatikai Menedzsere” – 2003: Szigetvári József – az IDG Hungary Kft. lapigazgatója

Illés Antal pályafutása

Illés Antal (48) 1989-ben alapította a Humansoft Kft-t, amelynek a mai napig tulajdonosa és ügyvezető igazgatója egy személyben. A cég kezdetben szoftverfejlesztéssel foglalkozott, majd rövid időn belül az általa importált alkatrészekből összeszerelt PC-k forgalmazásába kezdetett. 1990 nyarán Illés Antal két hónapot töltött a torontói York Egyetemen, ahol betekintést nyert a nyugati piacgazdaság működésébe. Ennek az útnak az eredménye lett a Dell-lel kötött viszonteladói szerződés is, amely jelentősen befolyásolta a cég további működését. Az első Dell-szerződés 1991-ben köttetett. 1992-ben a Best modemek, 1993-ban az OKI nyomtatók disztribútorává, majd 1994-ben a SCALA partnerévé vált a cég.

Illés Antal 1993-1994 között elvégezte a Purdue Egyetem (West Lafayette, Indiana) Executive MBA képzését, amely jelentősen megváltoztatta üzleti gondolkodását. Ennek egyik jeleként a cég 1995-től kizárólag DELL eszközöket forgalmaz. A következő esztendő áttörést hozott a DELL eladásban, a Humansoft disztribútori kinevezést kapott és egyúttal az általa forgalmazott gépek minősített szervizpartnere lett. 1997-ben a cég hozzálátott szolgáltatás portfoliójának kiépítéséhez, ennek lépcsőfokai az IT tanácsadás, és a rendszerintegrációs tevékenység megkezdése. A 2003-as esztendő mérföldkövet jelentett a cég életében, a DELL további erősítésével, új kompetenciák kiépítésével (outsourcing, alkalmazásfejlesztés, Navision-Axapta vállalatirányítási szoftver) kialakult egy átfogó termék és szolgáltatás portfolió. Ennek eredményeként – a cég dolgozóinak kiváló munkájával – a múlt esztendőben több mint 40% árbevétel növekedést elérve a forgalom meghaladta az 5,5 milliárdot. A Humansoft 15 éve alatt minden évben növelte árbevételét és pozitív eredménnyel zárta gazdálkodását. Idei terve 20% fölötti növekedést tartalmaz, melyet az első negyedév zárása után teljesíthetőnek látnak.

Karriervonal

 • 1989- Humansoft
 • 1986- Microcontrol, főállású vállalkozó – Elnökhelyetteseként a számítástechnikai osztályt vezette, amely hálózati kártyák tervezésével és gyártásával, valamint PC összeszereléssel foglakozott.
 • 1982- Medicor Röntgengyár, szoftverfejlesztő mérnök – Feladata a röntgengenerátorok vezérlését végző szoftver kidolgozása, részt vett a termékek amerikai adaptálásában is. Már ebben az időben munkája mellett GMK-t alapított, majd társaival elindította a Microcontrol Kisszövetkezetet.
 • 1980- GELKA, szoftverfejlesztő mérnök

Szigetvári József pályafutása

Szigetvári József három éve az IDG Hungary Kft. munkatársa. Kezdetben feladatai közé tartozott a GameStar magazin megújítása, mind tartalmi, mind személyzeti szinten. Munkája 2001. áprilistól kizárólag erre a magazinra korlátozódott, majd 2001. októbertől a PC World magazinon is a fent említett átalakítást hajtotta végre. 2003. januártól hasonló változtatásokat indított el a CW-Számítástechnika hetilapon is. Közben újraszervezte a cég kiszolgáló osztályait, a marketing és a terjesztési osztályt, elindította a rendezvényeket és konferenciákat, valamint fejlesztette a kereskedelmi tevékenységet. Figyelme középpontjában mindig a cég egységes működésének megteremtését tartotta, különös gondot fordítva az új vezetési és munkaszemléletek meghonosítására.

A PC World teljes átalakítására 2002-ben került sor. A lap olvasottsága ennek köszönhetően átlépte a 100.000 fős határt, eladott példányszámának 2003 évi átlaga 2002 átlagához képest 10%-kal növekedett. A GameStar átalakítását 2001-ben hajtotta végre a kiadó Szigetvári József vezetésével. A DVD melléklettel ellátott GameStar bevezetésével tovább növekedett a lap profitábilitása, valamint egy teljesen új vásárlóréteget ért el a kiadó, tovább bővítve piaci részesedését. Az IDG 2003-ban sikeresen vásárolta meg és olvasztotta be a GameStarba Magyarország legrégebbi játéklapját, az 576 Kbyte-ot.

A CW-Számítástecnika lap különszámainak elindításával sikerült olyan piaci igényt kielégíteni, amely már hosszú ideje állt fenn a professzionális IT-lappiacon. 2003-ban sikeresen debütált az IDG konferencia és szakmai nap sorozata, az InformáCIO. Az eseménysorozat célja 2003-ban az e-tartalom népszerűsítése volt. 2003 májusában jelentette meg a kiadó a Digitart magazin próbaszámát. A szakmai és olvasói pozitív fogadtatást követően elindította Magyarország egyetlen DTP-s webtervező és grafikai magazinját.

Karriervonal

 • 2001 Dashofer Verlag Kft., főszerkesztő – Tippek Könyvelőknek és a Tippek Bérszámfejtéshez kétheti újságok szerkesztése. Vevői speciális igények kezelése, a problémamegoldás vezetése, valamint az újságok, számlák és pénzügyi kifizetések kezelése ellenőrzése.
 • 2000- Virtuális Sport Ifjúsági Egyesület, elnök – Az EarthQuake (World Cyber Games nemzeti kvalifikáló bajnokság) számítástechnikai rendezvénysorozatot szervező egyesület vezetője. Az utóbbi éve alatt a rendezvény a legjelentősebb számítástechnikai eseménnyé nőtte ki magát az országban.
 • 1997-2000 Látomás Bt., ügyvezető – A cég tevékenységi köre: első két évében sci-fi, fantasy és szerepjáték könyvek kiadása, valamint direktmarketing terjesztés, harmadik és negyedik évében könyvkiadási szaktanácsadás és könyvkiadást segítő tevékenység (tördeltetés, lektorálás, fordítás) más cégeknek.

A korábbi évek kitüntetett menedzserei:

2002.
Év Informatikai Menedzsere – Vityi Péter, Microsoft ügyvezető igazgatója
Év Fiatal Informatikai Menedzsere – dr. Czinege László, HP divízió igazgatója

2001.
Év Informatikai Menedzsere – Dr. Prószéky Gábor, a Morphologic Kft. igazgatója
Év Fiatal Informatikai Menedzsere – Scharek Viktor, a Compaq Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója

2000.
Év Informatikai Menedzsere – Keresztesi János, a SUN Kft. ügyvezető igazgatója
Év Fiatal Informatikai Menedzsere – Nemes Dániel, a telnet Rt. elnök-vezérigazgatója
Év Informatikai Project Vezetője – Kenyeres Judit, az ICL Kft. projektvezetője

A Bíráló Bizottság tagjai:

 • Bíró István – IDG Hungary Kft.
 • Demcsák Mária – Piac és Profit Kiadó Kft.
 • dr.Detrekői Ákos – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Turmezey László – Vezető Informatikusok Szövetsége
 • dr.Kroó Norbert – MTA
 • Sági Gyöngyi – Világgazdaság
 • dr.Sima Dezső – Budapesti Műszaki Főiskola
 • dr.Szabadkai Andrea – Gyurós Tibor özvegye
 • Sziebig Andrea – IT-Business
 • Vértes János Andor – Prím Kiadó
 • Zárda Sarolta dr. – Gábor Dénes FőiskolaSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu