Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kipróbálható az ázsiai Linux

Laptop

Kipróbálható az ázsiai Linux

Kína Red Flag operációs rendszerét fejlesztő csapata és japán Miracle Linuxáért felelős csoportja bejelentették, hogy elkészültek az ázsiai felhasználásra szánt Linux tesztváltozatával.

Három hónappal azután, hogy egyesítette erejét a két csapat a speciálisan ázsiai igények kielégítésére létrehozandó nyíltforrású operációs rendszer megalkotására, bejelentették, hogy elkészült az Asianux 1.0-s változatának béta verziója. Ezzel párhuzamosan mindkét fejlesztőgárda nyilvánossá tette az új Linux platformhoz tartozó tanúsítási programjukat. Azon cégek részére, akik ebben részt vesznek, folyamatosan biztosítják az Asianux legutolsó változatát, s technikai információkkal valamint terméktámogatással állnak rendelkezésükre. Eddig 40 vállalat jelentette be részvételi szándékát, köztük olyanok is, mint az NEC, a Hitachi, az amerikai Trend Micro és az Oracle.

A végleges változat előreláthatólag mind Japánban, mind Kínában júniusra készül el. A fejlesztők biztosították a felhasználókat, hogy ez az operációs rendszer teljesen kompatibilis lesz a Miracle Linux 3.0-s és a Red Flag DC 4.1-es verziójával – ezen két új OS ugyanis az Asianuxra fog alapulni.

Azért tartották szükségesnek a régió meghatározó országai kifejleszteni saját operációs rendszerüket, hogy függetlenné tudják tenni magukat más gyártók és fejlesztők – de főként a Microsoft – dominanciájától. Az Asianuxot fejlesztő két csapat a távol-keleti OS standardok létrehozását is kitűzte maga elé célul, aminek elérésére a kernelt és az egyéb gyakran használt szoftverelemeket megosztottan használják fel. Az egységes felületet mutató operációs rendszer által a szoftverfejlesztőknek és a hardvergyártóknak nem kell sok különálló platformot támogatni, elég csak ezt az egyet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés