Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Chaintech két új grafikuskártyát dobott piacra

Laptop

A Chaintech két új grafikuskártyát dobott piacra

A Chaintech piacra dobta az Apogee 5700 Ultra, és SA5900XT típusjelű, felső kategóriás grafikus kártyáit.

A két erőmű képességei bármely alkalmazáshoz elegendőek, így a hagyományos macska-egér játékban most megint a szoftver fejlesztőkön a sor.

A cég megközelítésében az Apogee 5700 Ultra ˝egy kiváló lehetőség arra, hogy az ember felturbózza egy kicsit a gépét˝. Nos, ennél azért mintha többről lenne szó. A brutális teljesítményű kártya alapja egy NVIDIA GeForce FX5700 Ultra grafikus erőmű, ez a híres Chaintech Apogee sorozat legújabb, exkluzív tagja. A gyönyörű, dupla hűtőnek köszönhető, hogy a hihetetlenül csendes jószágot nagyon meg lehet ˝kergetni˝, a ventillátorokba szerelt kék ledek pedig szemet gyönyörködtetően ragyognak munka közben a szerencsés birtokosra. A kártyát tehát (nem titkolt célként) karakterisztikája a modderek és overlockerek álmává teszi. Az Apogee 5700 Ultra hajtóműve 475 MHz-en fut, memóriája 900 MHz-en duruzsol, átviteli sebessége pedig 14,4 GB/s. Támogatja a DirectX 9.0-át, és az Open GL 1.5-öt.

Ha valakinek még ez is kevés, az Apogee 5700 Ultra-hoz jár az új Chaintech Gosu névre hallgató gyári tuning szoftver. Ez egy Windows alapú, felhasználóbarát alkalmazás a rendszer órajelének ellenőrzésére és beállítására, melynek segítségével a rendszer teljesítmény egyetlen kattintással a maximumra növelhető. A programmal ellenőrizhető többek között a processzorhőmérséklet, segít megelőzni a ˝túlhúzást˝, de könnyedén állíthatjuk a képernyő frissítés értékeit is.

Természetesen az AA5700 Ultra elnyerte az Nvidia cég ˝The way it’s meant to be played˝ emblémáját. Ez az embléma egyfajta ˝installáld és játssz˝ garancia, ami azt jelenti, hogy az ezzel az emblémával ellátott játékok minden gond nélkül futnak majd ezen a videokártyán. (Nem csoda, hiszen jó eséllyel beszerelését követően ez a kártya lesz konfigurációnk legtágabb keresztmetszete.) Ez az minősítés voltaképpen egy szoftvert takar, amely automatikusan kiválasztja az adott konfiguráció optimális beállításait a minél egyszerűbb használhatóság érdekében. A legújabb játékok legtöbbje már ezzel az emblémával kerül piacra.

Az A5700 Ultra ˝kistestvére˝, az SA5900XT. Teljesítménye alig marad el a ˝bátyjáétól˝, de hiányoznak róla a speciális igényeket kielégítő sallangok, és várhatóan jóval olcsóbb lesz annál. Elsősorban fanatikus ˝gamer˝-eknek szánja a cég, akiknek eddig szinte minden teljesítmény kevés volt, ha legújabb 3D-s játékaikat akarták élvezni. Nos, ez a kártya minden igényüket kielégíti, méghozzá az előrejelzések szerint teljesítményéhez képest megfizethető áron, bár erről konkrét számok még nem állnak rendelkezésre.

Főbb adatai a következők: processzorjele 390 MHz, memória jele 700 MHz, és természetesen szintén támogatja a DirectX 9.0-t. Összességében elmondható, hogy ép ésszel, a gyakorlati használhatóság keretein belül ennél több nem kívánható. Ez a termék is rendelkezik a fentebb már leírt ˝The way it’s meant to be played˝ emblémával, és már csak hab a tortán, hogy a 2004 január elseje után gyártott alaplapjaira és grafikus kártyáira a cég 3 év garanciát vállal. Némelyik autóra nem adnak ennyit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés