Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Vaio V505EX – kis méret, nagy erő

Laptop

Sony Vaio V505EX – kis méret, nagy erő

A Sony ezen notebookja az IBM nemrég bejelentett Thinkpadjével hasonló kategóriába esik: ugyan kicsit nehezebb versenytársánál, ámde teljesítménye is nagyobb annál.

Január közepétől lesz elérhető a Sony Vaio PCG-V505EX típusú noteszgépe, mely Centrino alapokon nyugszik. Processzor gyanánt egy 1,5 GHz-es Pentium M lapka teljesít benne szolgálatot, memória gyanánt pedig 2 darab 256 MB-os DDR SDRAM található az eszközben (az operatív tár mérete maximum 2 GB-ig bővíthető).

Merevlemezének kapacitása 60 GB, optikai meghajtója pedig egy DVD-k és CD-k olvasására képes kombódrive, mely ez utóbbi médiát írni is tudja (maximum 24-szeresen). Kijelzőjének mérete 12,1 col, amin XGA, azaz 1024×768 pixel megjelenítésére képes. Az LCD-t az Ati Mobility Radeonja látja el adatokkal: a 9200-as típus 32 MB-nyi saját memóriával rendelkezik, s támogatja a kétmegjelenítős kijelzést (Dual Display) is.

Integrált modem illetve Ethernet csatoló (10/100 Mbps) is megtalálható a notebookban, melyen az Intel / PRO Wireless 2200BG modulja biztosítja a vezetékmentes hálózati kapcsolatot. Lítium-ionos akkumulátora 3,5-5 órányi üzemidőt biztosít a Sony ezen Vaio-jának. A hordozható számítógép további fontos jellemzői: sztereó hangszórók, 3 darab 2.0-s USB csatlakozó, egy IEEE 1394-es és egy párhuzamos port. A Windows XP Home-mal előretelepített állapotban megvásárolható noteszgép ára 1900 dollár körül alakul.

Fizikai paraméterek

Méret: 27,3×23,9×3,5 cm
Tömeg: 2 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés