Connect with us

Hirdetés

technokrata

Díjeső a HP Magyarországtól

Laptop

Díjeső a HP Magyarországtól

Ismét átadták a HP Professzori Kutatási és Diák Ösztöndíjakat, és a Junior Achievement Magyarországgal közösen szervezett Management Economic Simulation Exercise gazdálkodási szimulációs verseny díjait.

A Hewlett-Packard Magyarország az elmúlt években az általa képviselt magas szintű technológia és szolgáltatások nyújtása mellett a hazai értékek felkarolására, kezdeményezések, társadalmilag fontos ügyek támogatására is juttatott figyelméből és erőforrásaiból.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Hewlett-Packard Magyarország között létrejött együttműködés keretében a HP a 2003-2004-es tanévre ismét kiírta Professzori Kutatási és Diák Ösztöndíj pályázatát. A HP hat éve arany fokozatú támogatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek, mely informatikai eszközök adományozása mellett többek között professzori kutatói és hallgatói ösztöndíjakban is megnyilvánul. A HP támogatása révén jelentős mértékben segíti a felsőfokú műszaki oktatást, hozzájárulva az oktatás színvonalának növekedéséhez. Az immáron három egymást követő évben meghirdetett ösztöndíj kiírásának legfőbb célja a hazai oktatók elismerése, ennek révén tevékenységük, szakértelmük Magyarországon tartása, munkájuk feltételeinek javítása, valamint a legtehetségesebb diákok ösztönzése volt. Ebben az évben a professzori ösztöndíjat dr. Pataricza András nyerte el, míg a diák ösztöndíjak nyertesei a BME Villamosmérnöki és Informatikai kar harmad, negyed és ötödéves hallgatói voltak.

A professzori ösztöndíj odaítélését szakmai zsűri felügyeli, az ösztöndíj elnyerésének fontos feltétele, hogy a pályázó a szakterületén a szakember-utánpótlásban kimagasló oktatói tevékenységet nyújtson, és elismerten járuljon hozzá a informatikai ipar, azon belül a HP számára potenciális szakemberek képzésének magas színvonalához. Az éves ösztöndíjat három diáknak és egy oktatónak nyújtja a cég.

A HP nemcsak a felsőoktatási intézményekkel tart fenn szoros kapcsolatot, hanem a középiskoláknak is hathatós támogatást nyújt évről évre. Ezek közé tartozik az országos HP-JAM MESE (Management Economic Simulation Exercise) Verseny is, melyet a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány a HP támogatásával 2003-ban tizedik alkalommal rendezett meg. Ez idő alatt a középiskolák és nyertes diákjaik nagyértékű, csúcskategóriás informatikai eszközöket kaptak a HP-tól tárgynyereményként.

A versenyző középiskolás csapatok számítógépes szimulációs rendszer segítségével egy elképzelt termelő vállalkozás sikereivel, problémáival szembesülve tehették próbára tudásukat. Stratégiai döntéseket hoztak az ár, a kapacitásbővítés, a gyártott darabszám, a marketing és a kutatás-fejlesztés vonatkozásában. Az országos verseny legjobb nyolc csapata részt vehet az Interneten zajló világversenyen, ahol tavaly is közel 50 országból több mint 1.000 csapat mérte össze tudását. Ebben az évben budapesti, bajai, kaposvári, miskolci, ózdi, pécsi, szegedi, egri és szolnoki csapatok versenyeztek egymással. A versenyt 2003. december 11-én rendezték meg, Budapesten az Újpesti Műszaki Szakközépiskolában. A verseny három legeredményesebben szereplő csapata két iskolából érkezett, ezek a Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola Kaposvárról és a Neumann János Szakközépiskola Egerből. A középiskolák nyertes diákjai és felkészítő tanáraik csúcskategóriás többfunkciós berendezéseket, digitális fényképezőgépeket, illetve nyomtatókat kaptak a HP-tól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés