Connect with us

technokrata

Java közösség és Java alapú fejlesztőeszközök a Suntól

Laptop

Java közösség és Java alapú fejlesztőeszközök a Suntól

A programokra hazai elérés is biztosított a Weben keresztül.

A Sun Microsystems, a Java technológia kidolgozója és legfőbb támogatója, valamint számos neves szoftvergyártó – a BEA Systems, a Compuware, az Embarcadero Technologies, az Iopsis Software, a JetBrains, az Oracle, a Quest Software, az SAP AG, az SAS – együttesen bejelentették, hogy megalakult a Java Tools Community (JTC), amely a fejlesztőeszközök egyszerűbbé tételére dolgoz ki szabványokat. A JTC az „eszközfejlesztést” szolgáló Java-specifikációs kérések (JSR-ek) létrehozását, elfogadását és finomítását szándékozik előmozdítani, illetve a kölcsönös együttműködést a tervezési területén. A kezdeményezés eredményeképpen a fejlesztők könnyebben készíthetik el Java alkalmazásaikat, ezzel is növelve népszerűségüket. A közösség szándéka, hogy a szabványos Java API-k könnyebben kezelhetőbbé váljanak az eszközfejlesztők számára, jelenleg ugyanis sok esetben kényszerülnek egyedi megoldásokra azon előnyök kiaknázása érdekében, amelyek miatt a szabványok eredetileg létrejöttek.

Az új közösség együttműködési lehetőséget nyújt az ügyfelek és alkalmazásfejlesztők számára három fő területen: a meglévő és újonnan javasolt JSR-ek eszközfejlesztése, a Java fejlesztőeszközök és bővítések kölcsönös együttműködésének garantálása tervezési szabványok segítségével, valamint a segíteni kívánja a kommunikációt az egész tervezői közösségre kiterjedően.

A Sun továbbá bejelentette online fejlesztői munkaterülete, a Sun Developer Network legújabb generációját. A kibővített program és az integrált webhely kifinomult funkciókkal rendelkezik, webszolgáltatásokat és a Java-technológiára épülő eszközöket biztosít, amelyekkel a szoftverfejlesztők többféle technológiához, szabványokhoz és operációs rendszerekhez illeszkedő alkalmazásokat készíthetnek és telepíthetnek.

A Sun Developer Network Program 2003 júniusában történő bejelentése óta a programnak több mint 190 országból voltak látogatói, érdekességképpen a Sun kínai fejlesztői bázisa 62 százalékkal nőtt, eddig több mint 150 ezer új fejlesztőt regisztráltak. A program több mint 3 millió Java-technológiával dolgozó fejlesztőt fog össze, és folyamatosan bővülő erőforrásokat kínál a fejlesztők, tervezők, tesztelők és rendszergazdák számára. A Sun Developer Network Program és webhely a kulcsfontosságú tényezője a Sun az egyéni fejlesztői tapasztalat kibővítésére irányuló törekvésének azáltal, hogy ezeket az ajánlatokat termékportfóliójával együtt kínálja, például az Sun Java Studio Enterprise-zal vagy a nemsokára megjelenő Sun Java Studio Creatorral.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin