Connect with us

Hirdetés

technokrata

Java-technológia a Mars-misszióban

Laptop

Java-technológia a Mars-misszióban

A Java-technológia nagy szerepet játszik a NASA legfrissebb, a Mars bolygó kutatását szolgáló küldetésben.

Amikor arról beszélünk, hogy „Java mindenütt”, ez általában azt jelenti, hogy a Java-technológia jelen van a jármű-navigációban, a képfeldolgozásnál, a nagyvállalati rendszerekben, mobil távközlésben és számos hasonló területen. Mostantól kezdve azonban a „mindenütt” ennél többet is jelent: a Java-technológia nagy szerepet játszik a NASA legfrissebb, rendkívül sikeres a Mars bolygó kutatását szolgáló misszióban.

A „Spirit” nevű hatkerekű marsjáró sikeres landolása óta a NASA pasadenai sugárhajtású eszközökkel foglalkozó laboratóriumának (Jet Propulsion Laboratories) tudósai nagy teljesítményű, Java alapú felszíni vezérlőrendszerüket használják a Spirit manőverezésére a marsi terepen – ez eddig a világtörténelem legkülönlegesebb hálózati videojátéka.

A Java 3D és a Java Advanced Imaging technológia szintén kulcsszerepet játszik abban a szoftverben, amelyet a laboratórium a Rover által küldött valós idejű képek feldolgozására és értelmezésére használ. A NASA már elkészítette a szoftver egyszerűsített változatát, amely letölthető a szimulált háromdimenziós látkép megtekintéséhez és ebben a Rover körülvezetéséhez.

A NASA mérnökei speciális alkalmazásprogramozási felületek (API-k) és hálózati protokollok százait használta. A program révén gyűjtött adatok egy tudósokból és mérnökökből álló szétosztott, együttműködő hálózat részét képezik; az pedig, hogy a Java-technológia bármilyen platformon futtatható, biztonságos, megbízható globális párbeszédet tesz lehetővé a NASA tudományos közösségén belül.

Most, hogy a Java segített eljutnunk a Marsra, ki tudja, mit fog jelenteni a jövőben a „Java mindenütt” szlogen?



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés