Connect with us

Hirdetés

technokrata

Macromedia Director MX 2004 – flash és java alkalmazások készítése

Laptop

Macromedia Director MX 2004 – flash és java alkalmazások készítése

A Macromedia kiadványszerkesztő szoftvere, a Director megújulását hozta magával az újév.

A multimédiás kiadványszerkesztő alkalmazás a cég egyik legrégibb terméke, még a ´90-es évek elején kerültek az első példányok a boltok polcaira. Azóta már több frissítést megért az alkalmazáscsomag, melynek elsődleges célterülete az oktatóprogramokat, egyszerűbb flash-es (és java-s) játékokat valamint egyéb animációkat készítő fejlesztők (egyre bővülő) tábora.

A Director MX 2004 már támogatja a Javascript nyelvet. ˝Lehetővé tesszük az emberek számára, hogy az iparban széleskörben alkalmazott scriptnyelvet használhassák.˝ – mondta Miriam Geller, a Macromedia termékmenedzsmentjének igazgatója – ˝A Director ezen képességgel való felruházása olyanok számára is használhatóvá teszi a szoftvercsomagot, akik nem akarnak időt tölteni egy új programnyelv megtanulásával.˝

Több médiaformátumot támogat a Director MX 2004, mint elődje; többek között a Microsoft Windows Media-ját és a DVD-videót. Természetesen a Macromedia legújabb webdesign és fejlesztőeszközei kerültek bele a csomagba, így például a szintén újnak mondható Flash MX 2004. A Flash támogatása egyébként a tavalyi év során vált egyre intenzívebbé, s ezt a trendet csak tovább erősíti a Director új változata is: könnyebb importálást és gyorsabb kezelést ígér a flash-tartalmak terén az alkalmazáscsomag. Ráadásként számos, előre elkészített Flash komponenst is tartalmaz, aminek révén gyorsabbá válhat például a felhasználói felületek kialakítása.

Windows XP-n, Windows 2000-en és Mac OS 10.2.6-on (vagy afölött) használható a Macromedia legújabb terméke, mely a boltokban februárban jelenik meg. Ára 1200 dollár lesz az új felhasználók számára, akik viszont a Director 8.5-ös vagy az MX változatról frissítenek, 400 dollár kifizetésével már hozzájuthatnak az új verzióhoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés