Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csepeli György politikai államtitkár Izraelben tárgyal az információs társadalomról

Laptop

Csepeli György politikai államtitkár Izraelben tárgyal az információs társadalomról

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium delegációja Csepeli György politikai államtitkár vezetésével 2004. január 4-8. között Izraelbe látogat, ahol kormányzati és potenciális üzleti partnerekkel folytat tárgyalásokat.

Az IHM stratégiai céljai közé tartozik az aktív és hatékony nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása. Ennek megfelelően a tárca törekszik arra, hogy Izraellel a hírközlés terén hagyományosan jó együttműködést kiterjessze az informatika területére is.

A tudásalapú gazdaság kiépítésében jelentős eredményeket elért közel-keleti ország számos területen szolgálhat tapasztalatokkal Magyarország számára. Ezek közé tartozik az információs társadalom kiépítése, az eGovernment, az eLearning, az informatika oktatási alkalmazása (például a jelentős pedagógiai értékkel bíró Multicenter rendszer létrehozása), a műholdas távközlés (megállapodás az AMOS-CERES műholdas hálózatról), az új technológiák és eszközök a versenyképesség növelésére történő felhasználása, illetve a kutatás + fejlesztési programokban való részvétel kérdései.

A jelenlegi látogatás terve Uri Olenik hírközlésért felelős államtitkár őszi magyarországi megbeszélésén körvonalazódott, ahol a partnerek vázolták a főbb IT-stratégiai irányvonalakat, megerősítették a közös programokban való részvétel jelentőségét, valamint kölcsönösen tájékozódtak a beruházási lehetőségekről. E során is elhangzott, hogy Magyarország súlya, tekintettel potenciális regionális hídfőállásként is betöltött szerepére, valamint a közeli EU-csatlakozásra, jelentősen megnőtt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés