Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Windows Media Player

Laptop

Letölthető a legújabb Windows Media Player

A Microsoft elérhetővé tette Macintosh rendszerek alá legújabb Windows Media Playerét.

Már szeptemberben lehetett tudni, hogy a Windows Media Player 9-es sorozata hamarosan meg fog jelenni az Apple fejlesztette operációs környezetben, ám pontos időpontot akkor nem árultak el Redmond képviselői. A szoftver a napokban kikerült az Internetre, ami aligha lehetne jobban jelzésértékű Steve Jobs számára: a Microsoft most sem hagyja magát. A Mac OS X alá fejlesztett Media Player ugyanis nem sokkal azután jelent meg a nagyvilág számára, hogy az Apple elindította Windows-on zeneletöltő szolgáltatását, s vele együtt ingyenesen elérhetővé tette a microsoftos médialejátszó riválisát, az iTunes-t is.

Redmond lejátszószoftvere természetesen a Mac OS X-es környezethez lett igazítva, s olyan kiegészítőkkel, azaz pluginokkal is rendelkezik, melyek lehetővé teszik, hogy médiaállományok lejátszásra kerülhessenek böngészőprogramokból: Internet Explorerből, Netscape-ből és az Apple saját fejlesztésű Safarijából. Ez utóbbi azért fontos különösen, mert a Microsoft még júniusban bejelentette, hogy a továbbiakban nem fejleszti tovább Internet Explorerét Macintosh környezetben – ezt az Apple által propagált Safari megjelenésével indokolták. (Ennek ellenére például az Office vonalat tovább folytatják Mac-en).

A vérfrissítésnek már csak azért is itt volt az ideje, mert az előző Media Player még 2002. januárjában jelent meg. Az akkor 7.1-es verziószámot kapott lejátszószoftver mind Mac OS X-re, mind a régebbi Apple operációs rendszerekre telepíthető volt; így a Microsoft továbbra sem kívánja megszüntetni ezen változat letölthetőségét.

Egyelőre csak az angol verzió tölthető le a webről, de Redmond ígérete szerint még a héten kikerül a francia, a német, a japán, a spanyol és a svéd változat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés