Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon legújabb, a közvetlen fotónyomtatást is támogató Bubble Jet nyomtatói

Laptop

A Canon legújabb, a közvetlen fotónyomtatást is támogató Bubble Jet nyomtatói

Az i455 és az i475D a népszerű Bubble Jet i450 és i470D helyére lépve tökéletesen szemlélteti a Canon elkötelezettségét az új technológiai szabvány, a PictBridge mellett.

Bármilyen, a PictBridge-rendszerrel kompatibilis digitális fényképezőgépről közvetlenül e nyomtatókra csatlakozhatunk és márkától függetlenül nyomtathatunk, számítógép közreműködése nélkül.

Az új printerek nyomtatófejének fúvókasűrűsége akár hétszerese is lehet annak, amit ma a versenytársak alkalmaznak, a fúvókanyílások mérete pedig 40 százalékkal kisebb, így az i455 és az i475D csupán 2 pikoliteres csepptérfogatot alkalmaz, és képes 4.800×1.200 dpi-s felbontású profi fotóminőségre anélkül, hogy kiegészítő fényképnyomtató fejeket kellene vásárolni. Ugyanaz a technológia, amely a 2 pikoliteres cseppméretet és a rekord fúvókasűrűséget biztosítja, egyben arról is gondoskodik, hogy ez a két modell kategóriája leggyorsabbja legyen, hiszen mindkét printer 18 oldal/perces fekete-fehér és 12 oldal/perces színes nyomtatási sebességre képes.

˝A Bubble Jet i455 és i475D fő erénye nem csupán az, hogy kategóriájuk legkiválóbb minőségű fényképnyomatait és legnagyobb sebességét produkálják – hangsúlyozta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging üzletág európai igazgatója – legalább ilyen fontos az is, hogy megtestesítik azon elkötelezettségünket, hogy olyan fényképezőgépeket és nyomtatókat hozzunk létre, amelyek a legtöbb jelenleg használt, vagy a jövőben beszerezni kívánt eszközzel, együtt tudnak működni˝.

Többféle márka, többféle formátum
Túl azon, hogy az új nyomtatók támogatják a PictBridge szabványt, kompatibilisek a Bubble Jet Direct-tel is. Ez lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást bármilyen, a rendszerrel kompatibilis Canon digitális fényképezőgépről vagy digitális kameráról. Az i475D egy ˝4 az 1-ben˝ PCMCIA típusú kártya-nyílást is tartalmaz, amely képes fogadni a CompactFlash típusú memóriakártyát, továbbá megfelelő adapterekkel a Microdrive, SmartMedia, Sony Memory Stick vagy SecureDigital kártyákat is.

Fényképek várakozási idő nélkül
Mind az i455, mind az i475D kategóriájának legnagyobb fényképnyomtatási sebességével büszkélkedhet, ami különösen a szegély nélküli nyomtatásban válik nyilvánvalóvá, ahol a fúvókasűrűség döntő szerepet játszik. Egy 10×15 centiméteres (4×6 colos) fényképnyomat elkészültéhez mindössze egy perc szükséges. Fekete-fehérben mindkét nyomtató 18 oldal/perces, színesben 12 oldal/perces sebességet nyújt. A Photo Noise Reduction üzemmód csökkenti a grafikus zajt a sötét és a homogén színekkel borított területeken, ott, ahol az néha a digitális fényképezőgéppel készített felvételeken előfordul. A Vivid Photo technológia pedig fokozza a színhatásokat, különösen a kék és zöld részeken.

Különleges szolgáltatások
A Canon mindkét nyomtatót olyan szoftvercsomagokkal együtt szállítja, amelyeknek összeválogatásakor fontos szempont volt, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozhassák ki új nyomtatójukból. Az i475D mellé a vásárló megkapja a PhotoViewer szoftvert, amellyel a számítógép képernyőjét használva tekintheti meg és válogathatja szét a memóriakártyán tárolt képeket.

Az Easy-PhotoPrint program megkönnyíti a képek átméretezését és látványos effektusok létrehozását, az Easy-WebPrint pedig a kimenet átméretezésével leegyszerűsíti az internetoldalak kinyomtatását, csökkenti a papír- és tintatveszteséget, mivel akkor is kinyomtatható az egész oldal, ha amúgy több képernyőnyi helyet foglal el. Az i455 és az i475D magyarországi piacra történő bevezetése 2003 októberében várható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés