Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel bemutatta első PCI Express alapú lapkáját

Laptop

Az Intel bemutatta első PCI Express alapú lapkáját

Az Intel bemutatta az első PCI Express technológián alapuló lapkát és tájékoztatott az új kapcsolási technológia specifikációjának a számítástechnikai és kommunikációs termékekbe történő beépítéséről.

Az Intel több programot indított és eszközt vezetett be a PCI Express Technológia bevezetésének felgyorsítására, beleértve a Dell-lel sokszor kevert PCI Express IT Network módszert.

Az Intel Fejlesztői Fórumon előadott vitaindítóban az Intel a világon itt mutatta be először a “Lindenhurst” szervert és a “Tumwater” munkaállomásra optimalizált lapka-szettet illetve azok továbbfejlesztett PCI Express képességeit. A “Lindenhurst” bemutatóhoz egy Gigabit Ethernet (GbE) hálózati alkalmazást használtak fel, hogy bemutathassák, a PCI Technológia hogyan engedi meg a magas sávszélességű adapterekkel és más eszközökkel való kapcsolatot a korábban igényelt rendkívül drága I/O áthidaló lapka nélkül.

A Tumwater bemutató a PCI Express azon képességére koncentrált, amely lehetővé teszi, hogy kiváltsa az AGP8X grafikai interfészt. A PCI Express technológia megduplázta az AGP8X-el elérhető teljesítményt, 2GBps-ról 4GBps-ra növelve azt, ami a szélessávú alkalmazások egyre növekvő számánál követelmény. Ilyenek a magas felbontású digitális fényképezés, multimédia, fejlett számítógépes tervezés és digitális videó vágás. Mindkét lapka készlet 2004-be kerül piacra.

Tervezett PCI Express Termékek
Az Intel tájékoztatást adott jövőben tervezett kommunikációs Ethernet vezérlőiről, I/O processzorokról, hidakról és alaplapokról, melyek a PCI Expresst tartalmazni fogják. A 2004-ben piacra kerülő termékek első hulláma a következő lesz:

– Az Intel jövőbeni Ethernet vezérlői, melyek PCI Express-t használnak majd azért, hogy első ízben elérjék a teljes duplex GbE sebességet és a 10 GbE illeszthetőséget az asztali gépeken és szervereken. A vezérlők az Intel következő generációs asztali és Lindenhurst lapkakészleteivel kerülnek piacra.

– Az Intel következő I/O tároló processzora, melynek kódneve Dobson, integrálja a PCI Express és az Intel(r) XScale(tm) technológiákat, hogy lehetővé váljék a nagy teljesítményű RAID kialakítása alaplapon, ahol a SCSI, SATA és Fibre Channel integráns része a Lindenhurst alapú rendszereknek.

– Több PCI Express technológiával szerelt szerver és munkaállomás alaplap, amelyeken PCI és PCI Express illesztőhelyek vannak annak érdekében, hogy hatékonyan biztosítható legyen az áttérés.

– Integrált lapkakészlet támogatás az új PCI Express technológiájú ExpressCard és Card ElectroMechanical interfészekhez, melyek kiváltják a mai Cardbus és PCI technológiát az Intel jövőbeni kliens platformjain.

– Az új Intel(r) 41210 Serial-to-Parallel PCI Bridge, egy PCI Express-to-PCI/PCI-X 1.0 híd, amely lehetővé teszi, hogy adapterek és behelyezhető kártyák működjenek a PCI Express technológiával szerelt platformokon.

Új fejlesztői programok és eszközök
Az IDF-en jelentették be azt is, hogy a Dell és az Intel létrehozta a PCI Express IT Hálózatot, amely az informatikai szakemberek számára közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé az ipari szakértőkkel és termékpróbálási lehetőséghez juttatja őket. További információkat a következő címen találhat: www.expresslaneitnet.org.

Az Intel bemutatta a PCI Expressz Interoperabilitás Laboratóriumot, melynek az a célja, hogy interoperabilitást valósítson meg más gyártók termékei és az Intel platformok között felhasználva az elektromos, konfigurációs és protokoll tesztek asztali gépekhez, szerverekhez és munkaállomásokhoz rendelkezésre álló teljes körét.

A tervezési munkát könnyítendő, az Intel új fejlesztő eszközöket mutatott be, köztük az első PCI Express Termékfejlesztői Csomagot (Product Development Kits – PDK), amely PCI Express-el az Intel Lindenhurst és Tumwater lapkakészletein alapuló platformokból áll szerver és munkaállomás megoldások fejlesztéséhez.

Ezen túlmenően az Intel bemutatta az Intel(r) 41210 Fejlesztő Platformot, amely I/O kártya fejlesztőknek lehetővé teszi a gyors váltást a régi PCI kártyákról a PCI Express architektúrára. Ez a platform ma is elérhető. A két PDK ez év negyedik negyedévében kerül piacra 8 ezer dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés